Tenuta di Ceppaiano Violetta Toscana

På lager
SKU
Tenuta di Ceppaiano Violetta Toscana
levering 1-3-dage
Normalpris 149,95DKK 99,95DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 149,95DKK pr. styk.
/6
104,95DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Ceppaiano-ejendommen ligger i hjertet af et nyt produktionsområde i Toscana og er en del af de historiske vinmarker, der ejes af Castellani-familien. Idéen om at dyrke vinstokke på den allervestligste grænse for Chiantis produktionsområde, kun 20 kilometer fra Det tyrrhenske Hav, på de bakkede jorde på de gamle bredder af Arno-floden, stammer fra et møde mellem den visionære engelske vinekspert Simon Farr og Piergiorgio Castellani, begge på udkig efter en ny måde at fortolke den store toscanske vintradition på. Da Castellani overtog Ceppaiano blev de gamle vinmarker restaureret og yderligere 50 hektar blev beplantet med vinstokke - alt sammen under teknisk opsyn af agronomen Alessandro Moretto og ønologen Sabino Russo, som begge sætter høje ønologiske mål for Ceppaiano-ejendommen. Italien - og især Toscana med sine bølgende bakker, gamle landsbyer og solbeskinnede vinmarker - er et sted for drømme og drømmere. Castellani-familiens vine er produceret i dette land i mere end seks generationer.

Denne vin er produceret af druerne Sangiovese (90%) og Cabernet Sauvignon (10%), der er dyrket i Toscana i Italien.

Druerne er håndplukkede, og vinen har været lagret på franske egetræsfade i 12 måneder. Det er en elegant vin med mørk og intens rubinrød farve samt kompleks duft med flere lag - først frugt, vilde roser, kirsebær, mynte, solbær og lakrids, dernæst egetræ, læder og søde, ristede kaffebønner. Det er en skøn vin med lækker og yderst interessant smag med noter af hvid chokolade, vanilje, cedertræ, smør og egetræ. Vinen har tilpas syre samt en lang og behagelig eftersmag. Denne harmoniske rødvin er særdeles velegnet til pastaretter og krydrede middelhavsretter.

Det er en vin, der med velbehag kan drikkes nu, men som samtidig har et fint henlægningspotentiale.

Vinavisen:

“Der er svampe og brombær over duften af denne udmærkede rødvin. Smagen er blød og med en god saftighed samt igen med strejf af svampe i eftersmagen. Drik vinen til en god kyllingeret.”


Flaskehalsen 5/6

Her er et af de små, interessante fund, som jeg af en eller anden grund ikke havde ventet mig det store af, men som ikke desto mindre imponerer mig. En toscaner med en flot dybde, der virker mere storladen, end alkoholprocenten på 13 ellers antyder. Det er let og elegant, men stadig med en meget kødfuld struktur og fyldig smag. 


Den Korte Avis 

Druesammensætningen, der her er Sangiovese (90%) og Cabernet Sauvignon (10%), gør vinen til en Supertoscaner på linje med andre store italienske vine. Den er elegant med mørk og intens rød farve og udsender en utrolig stærk og varieret duft. Smagen har noter af hvid chokolade, cigarkasse og egetræ, der slutter i en lang eftersmag. Den har potentiale som gemmevin, men kan også drikkes nu

Anmeldelser

  • James Suckling 91 point
  • Vinavisen
  • Flaskehalsen 92/100
  • Den Korte Avis 6/6

Info

Type Rødvin
Årgang 2018
Land Italien
Region Toscana
Drue Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Alkohol 13,0%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Kasse med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?