Kalvesteaks

med knoldselleri og en silkeblød rødvin til ...

Det er sund fornuft at bruge sæsonens grøntsager.

I dag får du en dejlig opskrift med kalvesteaks og knoldselleri. Retten ligger ikke for tungt i maven, og egner sig derfor perfekt på menuen her i januar.

Nyd eventuelt denne runde og silkebløde rødvin til: 
https://goo.gl/AS2unV

God fornøjelse

Ingredienser
Servering til 2 personer
1 Knoldselleri
Salt
Olivenolie
Peber
1 bundtPersille
1 Citron
2 Kalvesteaks
1 spsk.Smør

Sådan gør du

1
Beskrivelse
Tænd ovnen på 200 grader. Skræl selleri og stil det i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen, eller en stegeso. Dæk selleri med salt. Stil gryden eller stegesoen i ovnen i 2 timer.

2
Tag gryden ud, tag låget af og lad den blive tilnærmelig. Fjern saltet, tag selleri på skærebrættet og skær 8 trekanter. Steg disse trekanter gyldne, på alle sider i olivenolie. Læg dem derefter på fedtsugende papir og giv dem et let drys salt og peber.

3
Skyl og hak persillen, og skær citronen i både.

Servering
Krydr og steg kødet i 1 spsk. olivenolie og 1 spsk. smør. Først ved høj varme på begge sider, til de har fået farve, og færdige ved middelvarme, 2-4 minutter, til ønsket rødme. Anret med knoldselleri.

Tip
Retten fremstår fint i sig selv, men man kan vælge at bruge kun halvdelen af sellerien og servere en kogt kartoffel samt bearnaise sauce til. Resten af den saltbagte selleri egner sig kold godt som del af sandwich eller salat.

Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?