Leonida Nero di Troia - Peter Vinding-Diers blend

På lager
SKU
Leonida Nero di Troia
levering 1-3-dage
Normalpris 119,00DKK 79,95DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 119,00DKK pr. styk.
/6
84,95DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

5/6 Flaskehalsen;

Den berømte danske vinmager Peter Vinding-Diers står bag blendet til denne vin fra syditalienske Puglia, og Nero di Troia-druen er sat overraskende flot sammen. For her finder vi en vin med en blød og dejligt saftig aroma, der kendetegner Puglia-området, men vi finder også nogle af de modspil, der ofte savnes i disse tunge syditalienske vine. Det gør denne vin rigtig interessant, og det er med til at skabe en flot afrunding og afslutning, hvor det hele synes at gå op i en højere enhed som en moden men stadig modstandsdygtig helhed. Opbygningen er superlækker med mørke bær og modne frugter men også med en masse syre og krydderi. Rigtig lækker vin til prisen.


***** GOD Vinbladet

 

“Solmoden duft med mørke kirsebær og nuancer fra fad. Fyldig smag med masser med sol der går igen i eftersmagen."


Manden bag denne vin er ingen ringere end den verdensberømte danske winemaker Peter Vinding-Diers, som hører til blandt verdens absolut bedste winemakere.

Denne vin kommer fra vinfirmaet Rocca, der lige siden Francesco Rocca grundlagde firmaet i 1880 har været en del af vinindustrien i Italien. Firmaet hedder nu Angelo Rocca & Figli, og det ejes stadig af familien Rocca.

I begyndelsen handlede firmaet kun med partivarer, men senere udvidede man med to vinerier med tilhørende landjord, så man nu også selv producerer vin. Udover de to vinerier råder firmaet over et top-moderne tappeanlæg og lager i Agrate Brianza, der er beliggende i Lombardia, hvorfra man også distribuerer vinene.

Det er noget af det mest prestigefyldte byggeri indenfor vinbranchen, som er bygget udelukkende i marmor og granit og består af kældre, som sikrer den optimale lagring af vin i både fade og tanke.

Peter Vinding-Diers er født i 1943 og er landbrugsuddannet, og han har om nogen opnået stor berømmelse i vinens verden. Han har i over 40 år arbejdet som winemaker - ingen dansk vinmand har lavet vin i længere tid end han, så han kan med rette betegnes som vinbranchens danske veteran.

Vinen er produceret af 100 % Nero di Troia druer, der er dyrket i Puglia området på Italiens ”hæl”. Den har været lagret 6 måneder på egetræsfade. Det er en flot vin med intens rubinrød farve med et violet skær, delikat duft af modne frugter og marmelade med noter af vanilje og ristede mandler, rund og silkeblød frugtsmag med noter af krydderier og egetræ samt en lang og behagelig eftersmag.

Vinen er særdeles velegnet til grillmad, vildt, grillet kød, pasta- og risretter samt de fleste oste. Den kan med velbehag drikkes nu og de næste par år. 


Anmeldelser

  • Flaskehalsen 5/6
  • Vinbladet - GOD

Passer til

Info

Type Rødvin
Årgang 2019
Land Italien
Region Puglia
Drue Nero di Troia
Alkohol 14,0%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?