Leonida Nero di Troia - Peter Vinding-Diers blend

På lager
SKU
Leonida Nero di Troia
levering 1-3-dage
Før 119,00 DKK 79,95 DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 119,00 DKK pr. stk.
/6
84,95 DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • Fragt fra 19,- | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Ekstra Bladet:
"Den har været lagret 6 måneder på egetræs-fade. Det er en flot vin med intens rubinrød farve med et violet skær, delikat duft af modne frugter og marmelade med noter af vanilje og ristede mandler, rund og silkeblød frugtsmag."

VinAvisen
"Peter Vinding Diers har været "inde over" fremstillingen af denne lækre rødvin. Den har en blød smag med milde tanniner og noter af kirsebær og vanille samt fint integrerede fadnoter. Plask den gerne over i en karaffel, så den får lidt luft."


Manden bag denne vin er ingen ringere end den verdensberømte danske winemaker Peter Vinding-Diers, som hører til blandt verdens absolut bedste winemakere.

Denne vin kommer fra vinfirmaet Rocca, der lige siden Francesco Rocca grundlagde firmaet i 1880 har været en del af vinindustrien i Italien. Firmaet hedder nu Angelo Rocca & Figli, og det ejes stadig af familien Rocca.

I begyndelsen handlede firmaet kun med partivarer, men senere udvidede man med to vinerier med tilhørende landjord, så man nu også selv producerer vin. Udover de to vinerier råder firmaet over et top-moderne tappeanlæg og lager i Agrate Brianza, der er beliggende i Lombardia, hvorfra man også distribuerer vinene.

Det er noget af det mest prestigefyldte byggeri indenfor vinbranchen, som er bygget udelukkende i marmor og granit og består af kældre, som sikrer den optimale lagring af vin i både fade og tanke.

Peter Vinding-Diers er født i 1943 og er landbrugsuddannet, og han har om nogen opnået stor berømmelse i vinens verden. Han har i over 40 år arbejdet som winemaker - ingen dansk vinmand har lavet vin i længere tid end han, så han kan med rette betegnes som vinbranchens danske veteran.

Vinen er produceret af 100 % Nero di Troia druer, der er dyrket i Puglia området på Italiens ”hæl”. Den har været lagret 6 måneder på egetræsfade. Det er en flot vin med intens rubinrød farve med et violet skær, delikat duft af modne frugter og marmelade med noter af vanilje og ristede mandler, rund og silkeblød frugtsmag med noter af krydderier og egetræ samt en lang og behagelig eftersmag.

Vinen er særdeles velegnet til grillmad, vildt, grillet kød, pasta- og risretter samt de fleste oste. Den kan med velbehag drikkes nu og de næste par år. 


Vinjournalist Erik Mortensen har skrevet en spændende artikel om Peter Vinding-Diers

Start og forløb
Peter Vinding-Diers’ rejse i vinverdenen startede i Sydafrika i 1968, hvor han blev taget under den ungarske greve, Desiderius Pongracz’ vinger. Denne var flygtet fra Ungarn i 1956 og var med et væld af kvalifikationer endt som chef for Sydafrikas vinforsøgsstation i Stellenbosch. Hos ham blev Vinding-Diers assistent, og da tiden var moden fulgte et job som kældermester på Rustenberg Estate – et af landets førende producenter.

I 1974 fik han et tilbud om at blive vinmager på Château Loudenne i Frankrig, som han tog imod, og det blev starten på 25 års arbejde på Bordeaux-slotte som Rahoul, La Grave, Padouen og Landiras. Ingen af dem hørte til eliten, men med Vinding-Diers indsats kom de op i hierarkiet, og det var på Château Rahoul, der en tid var ejet af den danske vinhandler Lothart Dahl, at gærforsøgene gav international genlyd og reputation.

Ungarn
I forbindelse med de politiske omvæltninger i Europa med udgangspunkt Murens fald i Berlin øjnene vestlige investorer store muligheder i at udvikle de østeuropæiske landes vinindustri. I 1989 tog Vinding-Diers til Tokaji i Ungarn, hvor han bl. a. sammen med vennen, vinjournalisten Hugh Johnson, grundlagde The Royal Tokaji Wine Company, og i år 2000 grundlagde han i bestræbelserne for at genrejse det gamle vindistrikt vingården Tokaji Stanza, hvor det lykkedes at lave verdens første kommercielle alkoholfrie Eszencia – det er en siruplignende balsam, der er på højde med verdens bedste søde vine.

Refleksioner
Peter Vinding-Diers har tidens løb skrevet mange videnskabelige rapporter, der mest har koncentreret sig om gær og vinproduktion. Han er ifølge Vinavisen korresponderende medlem af vinakademiet Academie des Vins de Bordeaux og sidder i bestyrelsen for The International Wine Academy – Roma.

I stille stunder, siges det, at han sidder i solen på en bænk og skuer ud over Middelhavet, mens han lader tankerne gå tilbage på alle de projekter, han har deltaget i overalt på kloden og med en vis stolthed noterer sig, at sønnerne Hans (Bodega Noemia, Argentina) og Tenute Argiano, Italien), og Anders (Mirabel, Spanien) og nevøen Peter Sisseck (Bodega Pingus) efterlever hans krav om høj kvalitet.

Anmeldelser

  • Erik Mortensen, Den Korte Avis
  • VinAvisen
  • Flaskehalsen
  • Ekstra Bladet

Passer til

Info

Type Rødvin
Årgang 2015
Land Italien
Region Puglia
Drue Nero di Troia
Alkohol 14,0%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.
Alderskontrol
Du skal være over 18 år gammel for at benytte denne hjemmeside.
Fødselsdato