La Famiglia Blend 22 Rosso Terre Siciliane I.G.T. Sicilien

På lager
SKU
La Famiglia Blend 22 Rosso Terre Siciliane I.G.T. Sicilien
levering 1-3-dage
Før 149,00 DKK 99,95 DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 149,00 DKK pr. stk.
/6
104,95 DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • Fragt fra 19,- | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Vinavisen 5/5

“Den berømte, danske vinmager Peter Vinding-Diers har været “inde over” denne fortræffelige rødvin på druerne Cabernet Sauvignon, Syrah og Merlot. Den har fyldig frugt, bløde tanniner og noter af blommer, mørke bær, tobak og vanille. Dertil fin krydring og et diskret strejf af træ fra fadlagringen. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet. Prisen ved seks flasker er yderst attraktiv.

Erik Mortensen 6/6

“Det er den danske supervinmand Peter Vinding-Diers, som efter en lang og berømmet international karriere i dag bor på Sicilien, der er mester for denne vin. Druemæssigt adskiller den sig fra sæd og skik på den syditalienske ø, idet den er stukket sammen af de typisk franske druesorter Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Duft og smag er delikat og frankofil i udtrykket.

Denne La Famiglia Blend 22 er en siciliansk vin lavet af druerne Cabernet, Syrah og Merlot, der er stukket sammen af den berømte danske vinmager Peter Vinding-Diers, som bor på øen. Det er en elegant rødvin med flot dybrød farve, god frugt af solbær, blommer og svesker, som kommer til deres ret både i aroma og smag.

Manden bag denne vin er ingen ringere end Peter Vinding-Diers, som i dag bor og dyrker vin på Sicilien. Peter er født i 1943 og er landbrugsuddannet, og han har om nogen opnået stor berømmelse i vinens verden. Han har i over 40 år arbejdet som vinmager - ingen dansk vinmand har lavet vin i længere tid end han, så han kan med rette betegnes som vinbranchens danske veteran. Peter Vinding-Diers hører til blandt verdens absolut bedste vinmagere.

Denne La Famiglia Blend 22 er en siciliansk vin lavet af druerne Cabernet, Syrah og Merlot, der er stukket sammen af den berømte danske vinmager Peter Vinding-Diers, som bor på øen. Det er en elegant rødvin med flot dybrød farve, god frugt af solbær, blommer og svesker, som kommer til deres ret både i aroma og smag. Drik den til vildt, grill- og kødretter samt gode oste.


Vinjournalist Erik Mortensen har skrevet en spændende artikel om Peter Vinding-Diers

Start og forløb
Peter Vinding-Diers’ rejse i vinverdenen startede i Sydafrika i 1968, hvor han blev taget under den ungarske greve, Desiderius Pongracz’ vinger. Denne var flygtet fra Ungarn i 1956 og var med et væld af kvalifikationer endt som chef for Sydafrikas vinforsøgsstation i Stellenbosch. Hos ham blev Vinding-Diers assistent, og da tiden var moden fulgte et job som kældermester på Rustenberg Estate – et af landets førende producenter.

I 1974 fik han et tilbud om at blive vinmager på Château Loudenne i Frankrig, som han tog imod, og det blev starten på 25 års arbejde på Bordeaux-slotte som Rahoul, La Grave, Padouen og Landiras. Ingen af dem hørte til eliten, men med Vinding-Diers indsats kom de op i hierarkiet, og det var på Château Rahoul, der en tid var ejet af den danske vinhandler Lothart Dahl, at gærforsøgene gav international genlyd og reputation.

Ungarn
I forbindelse med de politiske omvæltninger i Europa med udgangspunkt Murens fald i Berlin øjnene vestlige investorer store muligheder i at udvikle de østeuropæiske landes vinindustri. I 1989 tog Vinding-Diers til Tokaji i Ungarn, hvor han bl. a. sammen med vennen, vinjournalisten Hugh Johnson, grundlagde The Royal Tokaji Wine Company, og i år 2000 grundlagde han i bestræbelserne for at genrejse det gamle vindistrikt vingården Tokaji Stanza, hvor det lykkedes at lave verdens første kommercielle alkoholfrie Eszencia – det er en siruplignende balsam, der er på højde med verdens bedste søde vine.

Refleksioner
Peter Vinding-Diers har tidens løb skrevet mange videnskabelige rapporter, der mest har koncentreret sig om gær og vinproduktion. Han er ifølge Vinavisen korresponderende medlem af vinakademiet Academie des Vins de Bordeaux og sidder i bestyrelsen for The International Wine Academy – Roma.

I stille stunder, siges det, at han sidder i solen på en bænk og skuer ud over Middelhavet, mens han lader tankerne gå tilbage på alle de projekter, han har deltaget i overalt på kloden og med en vis stolthed noterer sig, at sønnerne Hans (Bodega Noemia, Argentina) og Tenute Argiano, Italien), og Anders (Mirabel, Spanien) og nevøen Peter Sisseck (Bodega Pingus) efterlever hans krav om høj kvalitet.

Anmeldelser

  • Erik Mortensen, Den Korte Avis
  • Vinavisen
  • Houlberg.IT 4,5/7

Passer til

Info

Type Rødvin
Årgang 2017
Land Italien
Region Sicilien
Drue Cabernet Sauvignon
Alkohol 14,0%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.