Villa Asmundo Rosso Terre Siciliane I.G.T. Sicilien Italien

På lager
SKU
Villa Asmundo Rosso Terre Siciliane I.G.T. Sicilien Italien
levering 1-3-dage
Før 149,00 DKK 99,95 DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 149,00 DKK pr. stk.
  • Fragt fra 19,- | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Villa Asmundo er en dyb mørk rødvin med en kompleks duft, der udvikler sig flot i glasset. Smagen er intens og kraftfuld med en god frugtig fylde af solbær og mørke kirsebær.

Hæld vinen på karaffel i god tid inden servering (2-5 timer) og få det fulde udbytte af en rund og harmonisk rødvin med en lang og kraftfuld eftersmag.

Den er særdeles velegnet til smagfulde kødretter, f.eks. oksesteg, dyre- og fuglevildt eller stegt and med brune kartofler til. Det er en vin, der med velbehag kan drikkes nu og de næste par år.

Den sicilianske familie Asmundo kom oprindeligt fra Normandiet og havde rødder i Danmark. De brugte det samme våbenskjold som den danske familie Løvenbalk og havde en guldløve i deres våbenskjold. De har ejet og drevet feudalgodset San Giuliano i mere end 800 år.

Peter Vinding-Diers har gennem flere år lavet blendet Asmundo specielt til det danske marked, hvor vinen sælges i udvalgte butikker. Vinen er produceret af druerne Shiraz, Cabernet og Nero d’Avola. Vinen har været lagret 10 måneder på egetræsfade.


Vinjournalist Erik Mortensen har skrevet en spændende artikel om Peter Vinding-Diers

Start og forløb
Peter Vinding-Diers’ rejse i vinverdenen startede i Sydafrika i 1968, hvor han blev taget under den ungarske greve, Desiderius Pongracz’ vinger. Denne var flygtet fra Ungarn i 1956 og var med et væld af kvalifikationer endt som chef for Sydafrikas vinforsøgsstation i Stellenbosch. Hos ham blev Vinding-Diers assistent, og da tiden var moden fulgte et job som kældermester på Rustenberg Estate – et af landets førende producenter.

I 1974 fik han et tilbud om at blive vinmager på Château Loudenne i Frankrig, som han tog imod, og det blev starten på 25 års arbejde på Bordeaux-slotte som Rahoul, La Grave, Padouen og Landiras. Ingen af dem hørte til eliten, men med Vinding-Diers indsats kom de op i hierarkiet, og det var på Château Rahoul, der en tid var ejet af den danske vinhandler Lothart Dahl, at gærforsøgene gav international genlyd og reputation.

Ungarn
I forbindelse med de politiske omvæltninger i Europa med udgangspunkt Murens fald i Berlin øjnene vestlige investorer store muligheder i at udvikle de østeuropæiske landes vinindustri. I 1989 tog Vinding-Diers til Tokaji i Ungarn, hvor han bl. a. sammen med vennen, vinjournalisten Hugh Johnson, grundlagde The Royal Tokaji Wine Company, og i år 2000 grundlagde han i bestræbelserne for at genrejse det gamle vindistrikt vingården Tokaji Stanza, hvor det lykkedes at lave verdens første kommercielle alkoholfrie Eszencia – det er en siruplignende balsam, der er på højde med verdens bedste søde vine.

Refleksioner
Peter Vinding-Diers har tidens løb skrevet mange videnskabelige rapporter, der mest har koncentreret sig om gær og vinproduktion. Han er ifølge Vinavisen korresponderende medlem af vinakademiet Academie des Vins de Bordeaux og sidder i bestyrelsen for The International Wine Academy – Roma.

I stille stunder, siges det, at han sidder i solen på en bænk og skuer ud over Middelhavet, mens han lader tankerne gå tilbage på alle de projekter, han har deltaget i overalt på kloden og med en vis stolthed noterer sig, at sønnerne Hans (Bodega Noemia, Argentina) og Tenute Argiano, Italien), og Anders (Mirabel, Spanien) og nevøen Peter Sisseck (Bodega Pingus) efterlever hans krav om høj kvalitet.

Anmeldelser

  • Erik Mortensen, Den Korte Avis
  • Vivino 3,6/5

Info

Type Rødvin
Årgang 2015
Land Italien
Region Sicilien
Drue Shiraz
Alkohol 14,0%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.