Villa Antinori Peppoli Chianti Classico

På lager
SKU
Villa Antinori Peppoli Chianti Classico
levering 1-3-dage
Normalpris 199,00DKK 159,00DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 199,00DKK pr. styk.
/6
164,00DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Pèppoli er essensen af hvad Chianti har at byde på
Dette smukke domæne, der tilhører familien Marchesi Antinori, ligger 5 kilometer nordøst for godset Tenuta Tignanello midt i Chianti. Siden 1985 har godset tilhørt Antinori-familien, som har genoprettet alt til dets oprindelige tilstand. Godset og de særlige bygninger har en meget lang historie og tilhørte først de florentinske adelsslægter. De første ejere var Gondi-familien og derefter Cerchi-familien, som i det 16. århundrede byggede et lille elegant kapel dedikeret til deres forfader Saint Umiliana. Kapellet er for nylig blevet restaureret til sin oprindelige pragt, fordi historien for Marchesi Antinori er så vigtig for dem. Der er foretaget betydelige investeringer i blandt andet vinmarkerne og de gamle bygninger på de 100 hektar jord. I alt er der tilplantet 50 hektar med vinstokke til denne top Chianti.

Villa Antinori er en af Italiens mest prestigefyldte mærker med et hav af priser bag sig og en historie, der går hundredevis af år tilbage
Utroligt velsmagende Chianti Classico med mindst 9 måneder på egefade
2020 var et yderst successfuldt år med en esktraordinær god høst i Chianti-området

Høsten af denne Chianti
Vingården købte denne smukke ejendom, da de fejrede deres 600 års jubilæum. Erfaringen inden for italiensk vindyrkning er enorm, og det kan vi smage i denne røde Peppoli-vin. Vinmarkerne er plantet i en øst/nordøstlig position, hvilket er usædvanligt i Chianti-regionen. Men på grund af den omkringliggende dal, som holder på varmen og beskytter vinmarkerne mod den stærke vind, udvikler klaserne sig perfekt. De gamle jorder med mange mineraler og småsten giver Chianti-vinene deres egen stil. Vinmarkerne i Pèppoli er hovedsageligt beplantet med Sangiovese druer med en lille procentdel af sorter som Merlot, Syrah og Malvasia. Når høsten er moden, høstes druerne om morgenen for at beskytte dem mod oxidation og blå mærker under transporten til Antinori del Chianti Classicos kældre.

Vinificeringen
Hver druesort høstes separat, afstilkes, mases forsigtigt og overføres til rustfri ståltanke. Alkoholgæringen finder sted ved en kontrolleret temperatur mellem 26 og 28° C for at forstærke aromaen og bevare de frugtagtige og blomsteragtige noter af hver druesort. Maceration udføres ved hjælp af mekaniske metoder for at udvinde de bedste bløde tanniner i en periode på 10 dage for Sangiovese og i op til to uger for de andre druesorter. Efter den malolaktiske gæring er afsluttet, blandes vinen og overføres til fade. Pèppoli er lagret på store slovenske egetræsfade, og en lille procentdel er lagret i rustfri stålkar.

Smagsnoter
I alt modner vinen i omkring ni måneder på træfade, hvorefter vinen fra stålfadene og egetræsfadene blandes. Festen starter med at åbne flasken, for så dufter vi indtryk af krydderier, aromatiske urter og noter af let ristet eg. I glasset ser vi en dyb rød farve med en lys lilla kant. Smukke aromaer kommer ud af glasset og giver denne Antinori Pèppoli sin egen stil. Det er en rig vin med masser af sort frugt med nogle krydderier og noter af kakao, tobak og læder. I munden giver den smagen af et modent angreb af sort frugt med nogle krydderier. Vi smager noter af ​​vanilje, cedertræ og læder med  livlige tanniner. En Chianti Classico af et særligt højt niveau!

Anmeldelser

  • Vivino 4.0/5
  • James Suckling 92 point
  • Vinous 90 point

Info

Type Rødvin
Årgang 2020
Land Italien
Region Toscana
Drue Merlot, Sangiovese, Syrah
Alkohol 13,5%
Fadlagring 9 mdr.
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Kasse med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?