Ugaba Stellenbosch - Lillebror til KULTVIN Anwilka
- Køb 1 for 159,00 DKK pr. styk.
104,95 DKK pr. stk. i mixkasse
Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.
- 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
- 14 dages fuld returret
Produceret af 65 % Syrah, 34 % Cabernet Sauvignon samt 1 % Petit Verdot druer, der er dyrket i Stellenbosch området i Sydafrika.
Ugaba er 2.vinen fra Anwilka, som er et projekt, der startede i 2005 da tre mænd; Hubert de Boüard de Laforest fra Ch. Angélus, Lowell Jooste (tidligere ejer af Klein Constantia) og Bruno Prats (tidligere ejer af Ch. Cos d’Estournel) slog sig sammen for at lave en vin, der kombinerede fyldigheden og rundheden af frugt fra den sydafrikanske jord med elegancen og balancen fra Bordeauxs vindyrknings filosofi.
I 2006 besluttede de tre partnere sig for også at lave en 2.vin og Ugaba blev født. Alle druerne til denne vin er håndplukkede og sorteret både før og efter afstilkningen. Vinen har været lagret på franske egetræsfade. Det er en utrolig flot rødvin med rubinrød farve, delikat, let røget duft med noter af blommer, vanilje og krydderier, intens, men samtidig blød og rund frugtsmag med et strejf af chokolade og krydderier samt en lang og behagelig eftersmag.
Anwilka vinmarkerne, der ligger 7 km fra havet i det bedste vindyrkningsområde i Stellenbosch, består af ca. 40 hektar, der blev gen-plantet i 1998 med Cabernet Sauvignon, Syrah og Merlot druer. Fra 2005 til 2008 blev kun en meget lille del af druerne vinificeret på Anwilka; nogle blev brugt til Anwilka, andre blev brugt til 2.vinen Ugaba og de sidste druer blev solgt til Klein Constantia for vinserierne KC og High Gables.
I 2009 byggede partnerne et splinternyt vineri på Anwilka. De besluttede sig også for at ændre Anwilka og Ugaba vinene, som begge var baseret på Syrah, og dermed lavede de en ny vin; 3.vinen AmododA, som kunne kombinere det meget klassiske Bordeaux blend af Cabernet Sauvignon og Merlot med lidt Syrah for at opnå det strejf af fylde, som man forventer fra det varme klima i Stellenbosch. Denne harmoniske og velafbalancerede vin er særdeles velegnet til steaks, grillet kød, vildt og modne oste. Den kan med velbehag drikkes nu og de næste par år.