Tenuta di Montefoscoli Toscana Rosso IGT

På lager
SKU
Tenuta di Montefoscoli Toscana Rosso IGT
levering 1-3-dage
Normalpris 269,00DKK 179,95DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 269,00DKK pr. styk.
/6
184,95DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Blød og harmonisk 

Klar, rubinrød farve. Karakteristisk duft med mørke frugter og duft af krydderurter. Blid og harmonisk smag med kirsebær, blommer og frugtig egetræsafslutning. 

Ideel til middelhavsretter, en god steg, vildt og stærk ost. Serveringstemperatur: 16-18°C. 

Fremstilling
Dette supertoskanske blend er lavet af et udvalg af de bedste Sangiovesedruer samt en lille del andre druer. Der bruges specielle rullepresser for at udvælge druerne og give dem en blid behandling. Efter gæring vinificeres mosten på traditionel vis i temperaturkontrollerede tanke. Efter gæring filtreres vinen og lagrer delvist på egetræsfade i mindst 12 til 16 måneder. 

Om Producenten
De første sikre oplysninger, der findes om Montefoscoli Estate, er tilbage fra år 1102, hvor Dronning Matilda af Toskana gav Foscolo Scarpetta "adskillige områder i nærheden af peccioli, inklusiv slottet idag kendt som Montefoscoli opkaldt efter hendes velgører". I 1631 kom Tenuta di Montefoscoli til at høre under Jesuitterordenen i Firenze. I 1773 undertrykkede Pave Clement XIV Jesuitterordenen, og Montefoscoli Estate blev købt af en lokal adelsmand, som restaurerede villaen i neo-renæssancestil samtidig med, at han udvidede landbrugsaktiviteterne. Ejendommen har derefter haft adskillige ejere, der hver især har udviklet landbrugsaktiviteterne, især dyrkingen af tobak og vindruer. 

Familien Castellani købte ejendommen i 2018 og indledte en restaureringsfase af de gamle vinmarker og beplantning af nye marker, hvilket har bragt vinmarkernes samlede areal op på 60 hektar. I 2019 omdannede Castellani de gamle tobaksfaciliteter til moderne vinificeringsfaciliteter for de økologiske druer, der dyrkes på de tilhørende vinmarker. Idag producerer vingården økologiske IGT og DOCG hvid- og rødvine, og de forbereder yderligere restaurering af det gamle jesuitkloster, hvor der skal ligge modtagelsescenter og en lille mølle. 

Info

Type Rødvin
Årgang 2020
Land Italien
Region Toscana
Drue Sangiovese
Alkohol 13,5%
Fadlagring 16 mdr.
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Kasse med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?