Tenuta di Montefoscoli Toscana Chianti Superiore DOCG

På lager
SKU
Tenuta di Montefoscoli Toscana Chianti Superiore DOCG
levering 1-3-dage
Normalpris 249,00DKK 179,95DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 249,00DKK pr. styk.
/6
184,95DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Intens, rund og frugtig 

Funklende, rubinrød farve der bliver mørkere med alderen. Duften er intens og karakteristisk med balsamiske noter, frugt og noter af violer. Den runde og frugtige smag balanceres af lagringen på traditionelle fade. Supermoden frugtighed og en blød, behagelig smag, som er karakteristisk for Chianti Superiore fra Tenuta di Montefoscoli. 

Perfekt ledsager til steg, pastaretter og middelhavssalater. Serveringstemperatur: 16-18°C. 

Fremstilling
Denne klassiker er lavet på et udvalg af de bedste Sangiovesedruer. Der bruges specielle rullepresser for at udvælge druerne og give dem en blid behandling. Mosten gærer efter traditionelle metoder i temperaturkontrollerede tanke. Efter gæring filtreres vine og lagrer delvist i egetræsfade i mindst 12 måneder. 

Om Producenten
De første sikre oplysninger, der findes om Montefoscoli Estate, er tilbage fra år 1102, hvor Dronning Matilda af Toskana gav Foscolo Scarpetta "adskillige områder i nærheden af peccioli, inklusiv slottet idag kendt som Montefoscoli opkaldt efter hendes velgører". I 1631 kom Tenuta di Montefoscoli til at høre under Jesuitterordenen i Firenze. I 1773 undertrykkede Pave Clement XIV Jesuitterordenen, og Montefoscoli Estate blev købt af en lokal adelsmand, som restaurerede villaen i neo-renæssancestil samtidig med, at han udvidede landbrugsaktiviteterne. Ejendommen har derefter haft adskillige ejere, der hver især har udviklet landbrugsaktiviteterne, især dyrkingen af tobak og vindruer. 

Familien Castellani købte ejendommen i 2018 og indledte en restaureringsfase af de gamle vinmarker og beplantning af nye marker, hvilket har bragt vinmarkernes samlede areal op på 60 hektar. I 2019 omdannede Castellani de gamle tobaksfaciliteter til moderne vinificeringsfaciliteter for de økologiske druer, der dyrkes på de tilhørende vinmarker. Idag producerer vingården økologiske IGT og DOCG hvid- og rødvine, og de forbereder yderligere restaurering af det gamle jesuitkloster, hvor der skal ligge modtagelsescenter og en lille mølle. 

Anmeldelser

  • James Suckling 90 point

Info

Type Rødvin
Årgang 2020
Land Italien
Region Toscana
Drue Sangiovese
Alkohol 13,0%
Fadlagring 12 mdr.
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Kasse med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?