Spier Private Collection Pinotage 2017/2019

På lager
SKU
Spier Private Collection Pinotage 2017/2019
levering 1-3-dage
Normalpris 129,95DKK 69,95DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 129,95DKK pr. styk.
/6
74,95DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Pinotage - den oplagte vin til alt kød fra grillen.

Pinotage er Sydafrikas nationaldrue, som blev skabt i 1925 af professor Abraham Izak Perold. Pinotage er en krydsning mellem pinot noir og cinsault. Håbet var at skabe den perfekte krydsning mellem den robuste cinsault og den mere skrøbeligt pinot noir, som til gengæld producerer fremragende vin. I Sydafrika kaldes cinsault for hermitage, hvilket giver navnet pinotage. Pinotage passer godt til det varme klima. Den er ikke så skrøbelig som pinot noir og ikke så rustik som ren cinsault. Men den minder hverken om Bourgogne eller Rhône, som er de to originale druesorters ophav. Kritikere hævder, at vin på pinotage dufter af acetone og maling, hvilket selvfølgelig ikke har skabt et godt image for Sydafrikas stolthed. Når vinen er vellavet, byder den på en mere indbydende næse af røg og jord. Nogle gange kan også findes tropisk frugt og banan, hvilket er ganske usædvanligt i en rødvin.

Siden det tidlige 1700-tal er der hos Spier dyrket vine, og gennem tiderne har vinene vundet adskillige priser både lokalt og internationalt. På nuværende tidspunkt bliver vinene til under vejledning af den prisvindende Cellar Master, Frans K. Smit.

Denne variant fra Spier's Private Collection serie byder i duften på blommer og kirsebær med et strejf af karamel og ristet eg samt et lidt røget præg. En kompleks vin, velintegrede taniner og en blød afslutning. Anbefales til retter med vildt eller alt fra grillen.

Årgang  2017 er ikke indsendt til test , men 201´6 har fået disse ord med på vejen 

Ekstra Bladet 11/1 2019 – UGENS BEDSTE KØB og 5 stjerner af 6 mulige:

”Blommer i duften. Pæn koncentreret og frugtig i udtrykket. Masser af sorte bær, lakrids og vaniljenoter i smagen. Saftig og imødekommende. Flot vin til prisen”

Årgang 2016 hos SmagPaaVin.dk og Spis Bedre ved Jesper Bo Bendtsen den 2/6 2019 – 4 stjerner af 6 mulige:

”Kraftfuld aroma med varme, sorte kirsebær, brombær, lakrids, mørk chokolade og ristet fad. Tør med høj tannin og alkohol og et kraftfuldt udtryk i smagen, hvor noterne harmonerer med aromaen. Det er en powervin, der kræver et kraftfuldt modsvar i maden – gerne rødt kød, der har fået noget røg og stegeskorpe fra kuglegrillen”.

Årgang 2016 hos Winelab.dk ved Mads Jordansen den 4/5 2019 –

4 stjerner af 6 mulige: ”Sødmefuld og saftig duft af boysenbær og brombær, lidt vanilje og lidt kommen. Fyldig mundfornemmelse med masser af sorte bær, en afdæmpet syre og gode tanniner. God, robust og anvendelig madvin. Vinen savner lidt Pinotage-præg. Velegnet til: And, julemiddagen, krondyr, lam, oksekød og simremad”.

Årgang 2016 hos Oldenburgs Vinguide den 1/3 2019 – 17,0 point af 20,0 mulige:

”Tæt og intens Pinotage, der ikke er det fjerneste aggressiv – før et lille, bestemt syrebid i eftersmagen – ellers holder den sig saftig, venlig og derfor også atypisk. Hvad den vinder i venlighed og smægtende druesødme, taber den i druekarakter og udfordringer. Konsekvent i stil, let drikkelig og let forståelig”

Info

Type Rødvin
Land Sydafrika
Region Stellenbosch
Drue Pinotage
Alkohol 14,5%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?