Sancerre Rosé - Jean Demont

På lager
SKU
Sancerre rosé
levering 1-3-dage
Normalpris 199,00DKK 119,95DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 199,00DKK pr. styk.
/6
124,95DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

5/5 Vinavisen:"En superlækker rosévin, hvor man ikke med det samme kommer til at tænke på marmelade. Den er elegant med diskrete virkemidler, blød druefrugt, fin krydring og lang eftersmag".


100% Pinot Noir. Denne lyse Lychee farvede Sancerre rosé er mellemfyldig, frugtig og mineralsk. I duften finder man toner af sur-kirsebær og abrikos.

Den frugtige smag bakkes fint op af de bløde tanniner. Når vinen får lidt luft og åbner sig lidt, fornemmer man tydeligere både kirsebær, abrikos, fersken og citrusfrugt. Smagen bliver mere markant, og blød frugt og velintegrerede tanniner fornemmes. Det hele afsluttes på en forfriskende kølig vis.

Jean Demont er kælenavnet på en mand der ved stort set alt om at dyrke vine i det bakkede Sancerre. Han arbejder intenst med jorden, skaber vinene, og lader druerne modne til perfektion, så de kan blive høstet på det optimale tidspunkt. Han har ét mål; At få det bedste frem fra jorden til vinene. 

To druesorter dominerer i Sancerre. Blandt rødvinene er det Pinot Noir, mens Sauvignon Blanc er dominerende blandt de hvide vine. Sidstnævnte kommer bedst til udtryk, når den serveres ung og kølig, mens førstnævnte kommer bedst til udtryk i bløde og behagelige rosévine.

Beliggende på klippegrund, har Sancerre udsyn over Loire, og området har været berømmet siden middelalderen. Et netværk af bakker strækker sig over en lang række kommuner, og er perfekte til vindyrkning, da undergrunden består af ler og limsten.

Arbejdet i vinmarkerne er ikke nemt, da bakkerne hæver sig 200-300 meter over havets overflade. Det gør det naturligvis besværligt at både arbejde med og høste vinmarkerne. Selve vinifikationsarbejdet er heller ikke nemt, da årgangene kan variere meget, alt efter om det er en kølig eller varm sommer.

Server vinen ved 8 til 10 °C. Dette er en sommervin par excellence, og den vil være særdeles velegnet til et bredt udvalg af kolde retter med kød, blandede salater, tærter, pizza eller pasta med Bolognese sauce. Prøv den også til kylling, fyldte tomater, mildt krydrede asiatiske retter eller grillet fisk.

Info

Type Rosévin
Land Frankrig
Region Loire
Alkohol 12,5%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?