Rozes Colheita 1935

På lager
SKU
Rozes Colheita 1935
levering 1-3-dage
2.495,00DKK
  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Rozès har købt denne Colheita i 2017 på en auktion over sjældne vine fra Casa do Douro.
Casa do Douro blev oprettet i 1932, hvor den økonomiske situation ikke var særlig god i Portugal. Der var som følge af depressionen efter Wall Street-krakket i 1929 høj arbejdsløshed i Dourodalen og generelt dårlige økonomiske tider i hele Portugal. Efterdønningerne efter Wall Street-krakket kunne tydeligt mærkes på eksporten af portvin, hvor man oplevede et markant fald i både salgspriserne og mængden af portvin, der blev eksporteret. For at minimere krisen i Douro-regionen blev det første indgreb i produktionssektoren foretaget af den portugisiske stat, som ønskede at regulere forholdet mellem de involverede parter. Derfor blev Casa do Douro i slutningen af 1932 oprettet som en sammenslutning af vindyrkere med obligatorisk medlemskab under statskontrol. Casa do Douro skulle repræsentere Douros landbrug, og målet var selvregulering ved at begrænse produktionen af portvin og på den måde regulere udbuddet samt fastsætte minimumspriser for indkøb af vindruer fra vindyrkerne. Casa do Douro blev også ansvarlig for at yde kredit til vindyrkerne. Da Portugal i 1986 kom ind i EU mistede Casa do Douro sin rolle som markedsregulator, og i december 2015 blev Casa do Douro betragtet som ophævet. Men i den periode, hvor Casa do Douro var aktiv på markedet, fik man samlet en mængde gamle portvine sammen. I dag er den ældste i samlingen fra årgang 1934. I 2017 købte Rozès nogle af disse gamle portvine på en auktion over sjældne vine fra Casa do Douro - heriblandt en række Colheitas, som nu bliver frigivet og solgt til AMKA.
Denne portvin er produceret af traditionelle druer fra Dourodalen i Portugal – kun de bedste druer fra denne årgang er brugt. Foråret 1935 var usædvanligt køligt med frost, og det regnede om sommeren. Derfor blev der høstet noget senere end normalt, men høsten foregik under ideelle vejrforhold, og kvaliteten blev så god, at 1935 blev et Vintage år.
Vinen er fodtrådt i traditionelle granitlagars og har været lagret på egetræsfade i minimum 7 år, som loven foreskriver - denne vin har lagret på 600 l fade (pipas) fra 1935 til 2017 hos Casa do Douro.
Det er en helt enestående Colheita med meget mørk - næsten sort - farve, fyldig og kompleks duft, intens, fyldig, koncentreret og eksplosiv frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag. Den er helt unik og et perfekt eksempel på, hvad den demarkerede Douroregion, som også er unik, kan producere.
Denne elegante Colheita bør serveres afkølet og er særdeles velegnet som en ”efter-måltidet-drink” og til kraftige oste, chokolade og desserter, men den er også perfekt som hyggevin på de kolde og mørke efterårs- og vinterdage.
Den kan drikkes nu, eller den kan henlægges - den vil beholde nuværende smag og identitet mange år frem.

Anmeldelser

  • Vinavisen
  • Vinbladet 95 point
  • Forlaget 18/20
  • Nordjyske Stiftidende

Passer til

Info

Type Portvine
Land Portugal
Region Douro
Alkohol 20,0%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Halvsød
Leveres i Trækasse med 1 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?