Ron Santiago de Cuba 12 Anõs

Ikke på lager
SKU
Ron Santiago de Cuba 12 Anõs
levering 1-3-dage
  • Fragt fra 19,- | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Fidel Castros yndlingsrom?

Tilbage i 2011 blev denne rom introduceret på det europæiske marked, og erstattede dermed den 11-årige aftapning af selvsamme mærke. I en lang periode var denne aftapning den eneste af de to i Europa, men i dag findes den 11-årige igen på det danske marked.

Dette er den aftapning, hvor man i Santiago de Cuba-serien får mest sødme. Rommen er blevet justeret med sukker ift. retningslinjerne i cubansk romlovgivning, hvilket giver den en rundere og blødere afslutning, uden at gå på kompromis med de komplekse smagsnoter den har at tilbyde.

Der er ikke tale om en solera-alderserklæring, for her er tale om en fuldlagret rom på minimum 12 år. Smagen er krydret med sort peber, der udvikler sig til nougat, mokka og ikke mindst tør frugt. Denne rom har som sagt en lillebror på 11 år – af disse har denne 12-årige rom en mere tør og kompleks smagsprofil. 

Generelt om Ron Santiago de Cuba
Har man sagt ”rom”, vil man helt naturligt også sige ”Cuba”. De to ord hænger uløseligt sammen for mange mennesker, og den cubanske rom er såmænd også noget af det bedst sælgende på markedet. Langt det meste cubanske rom bruges i cocktails, men der findes også mindre og mere eksklusive rommærker, hvor drikkekvaliteten er helt i top, og en af disse er utvivlsomt Ron Santiago de Cuba fra byen af samme navn.

Den cubanske romstil er kendt for at være let, krydret og tør, og Santiago de Cuba er ingen undtagelse. Santiago de Cuba er kolonnedestilleret på en base af melasse, og skabes på det gamle destilleri. hvor Bacardi blev produceret inden revolutionen sidst i 1950’erne. En vaskeægte cubansk rom i den medium tørre ende af skalaen.Befinder man sig på Cuba er et besøg i Santiago de Cuba ikke fuldendt uden et besøg hos Santiago de Cuba Rum Factory.

Den tidligere Bacardifabrik er det sted, hvor denne vidunderlige rom produceres i dag. Den gamle fabrik ser stadig ud som den gjorde, da den blev nationaliseret tilbage i begyndelsen af 60’erne. Fabrikken er placeret på tværs af gaden fra togværftet, hvor de stadig bruger det rene vand fra Santiago de Cubas grundvand. Ron Santiago de Cuba anses for at producere Cubas i særklasse bedste rom. Et fuldstændigt ubekræftet cubansk rygte siger i øvrigt, at Ron Santiago de Cuba var Fidel Castros yndlingsrom.

Det lyder plausibelt, når man tager i betragtning, at Santiago de Cuba var Fidels barndomsby. Når man drikker Santiago de Cuba kan man unægteligt også smage, hvorfor dette rygte er sat i gang - kompleksiteten er i disse produkter helt og aldeles uovertruffen.

Anmeldelse af
Mads "Romhatten" Heitmann:
...Det er rom fra den klassiske, cubanske rom-skole, så er det dét man leder efter så gør den arbejdet super godt...

Anmeldelser

  • Mads "Romhatten" Heitmann

Info

Type Spiritus
Land Cuba
Alkohol 40,0%
Størrelse 70 cl.
Leveres i Gaveæske med 1 flaske