Ron Quorhum 30 Aniversario - "...måske verdens bedste rom til prisen..."

På lager
SKU
Ron Quorhum 30 Aniversario
levering 1-3-dage
475,00DKK
  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

"Jeg er målløs. 98 points – det er nok måske verdens bedste rom til prisen, efter min mening!!!"

Af Mads Heitmann, Romhatten.dk.

Voluminøs duft af mørk farin, vanilje og citrusfrugt. Denne rom er indbegrebet af en stor rom, blød, rund og fed. Smagen kombinerer flødekaramelfedme og honningsødme med appelsinskal, sukkerrørsjuice, egetræsfad og noter af kaffe. Smagsindtrykkene spiller sammen i en harmonisk kombination, hvor de hver især får lov at træde frem uden at dominere.

Læn dig tilbage og nyd denne limousine af en rom. Måske verdens bedste rom.

Duft
Man kunne godt have frygtet, at forskellen på Ron Quorhum 30 Aniversario og Ron Quorhum 23 Anõs Solera var lige så lille som på Ron Quorhum 15 Anõs Solera og Ron Quorhum 12 Anõs Solera, men dette er heldigvis ikke tilfældet! Det er klart en af de største duftoplevelser jeg har haft indenfor rom. Den matcher endda Legacy By Angostura og det siger ikke så lidt! Rommen har en forrygende duft af farin, vanilje, mørk chokolade, tung sødmefyldt træ og et hint citrusfrugt der lyser op midt i de tunge noter.

Smag
Der er ingen tvivl. Få rom besidder en volumen som Ron Quorhum 30 Aniversario. Den fylder munden op med smag som Ron Millonario XO Solera Reserva Espicial gør det. Der er stor forskel – endda meget stor forskel – på denne rom og så dens lillebror på 23 år. Den har en helt anden fylde. Denne sværvægter af en rom fusionerer smagen af fed flødekaramel og honningsødme med appelsinskal, egetræsfad og kaffe-noter. Jeg bliver helt høj af at drikke den!

Bedømmelse
Dette er et vanvittigt godt produkt! Så er det sagt. Rommen kunne snildt koste mindst 900 danske kroner uden jeg ville sige at det på nogen måde var en unfair pris. Kvaliteten af denne rom finder man, efter min mening, ikke ret mange steder. Den har givetvis den længste og mest kraftige eftersmag jeg personligt har oplevet. Den er sød, og samtidig kraftig som bare fanden – og det tiltaler mig gevaldigt. Sådan en rom som denne er mere end bare langtidsholdbar i munden, da man ikke kan drikke så meget af den ad gangen. Den er simpelthen så smagsholdig og voldsom, at et glas eller to er nok til at stille éns rom-trang. Der findes masser af rom som er dejlige og som man raskvæk kan drikke en hel flaske af, og det er alt sammen fint. Dette er bare et produkt, som holder længe i barskabet – måske er det en rom i den dyre ende, men samtidig er det en rom der ganske enkelt mætter folk på en anden måde. 

Det er en unik rom med en helt utrolig fylde, som er lagret i 25-30 år. Jeg er målløs. 98 points – det er nok måske verdens bedste rom til prisen, efter min mening!!!

Mads Heitmann, Romhatten.dk

Generelt om Ron Quorhum
Ron Quorhum er lagret, blendet og tappet af Oliver & Oliver på Den Dominikanske Republik. Dette firma er kendt for at opkøbe rom fra de omkringliggende romproducenter i nabolandene for selv at bearbejde destillater. Oliver & Oliver får bl.a. deres destillater fra Guatemala, Trinidad, Nicaragua og Colombia.

Ron Quorhum er en moderne premium romserie, fejret som nyskabende, men med rødder i gamle cubanske produktionstraditioner. I denne serie af rom har man både brugt rom destilleret på en base af sukkerrøsjuice samt melasse. Derudover har man ligeledes brugt to typer egetræ under lagringsprocessen, herunder amerikansk egetræ samt fransk egetræ. Man kan på denne måde sige, at den spanske romtradition møder den franske og har skabt en hybrid, men den uovertruffen fylde og kompleksitet.

Under hele lagringsperioden på de såkaldte Solera-systemer bliver de enkelte fade fulgt og analyseret af blenderne, med den såkaldte masterblender som den overordnede ansvarlige. Inden rommen hældes på flasker ligger den i 2-6 uger i åbne fade og ilter.

Oliver & Oliver er kendt for at benytte forskellige ”blendekomponenter”. De har fx et komponent som kaldes ”moderrom” og et komponent der kaldes ”compuesto”. Moderrommen indgår i stort set alle deres aftapninger og har en gennemsnittelig alder på 25 år. Dette tilfører masser af dybde og sødme til de forskellige serier af rom. Compuesto’en er en meget gammel rom med masser af egetræssmag og bittertanniner, som i sig selv ikke er behagelig at drikke, men som tilfører en masse kompleksitet til det endelige blend.

Anmeldelser

  • Ekstra Bladet
  • Romhatten 98 point

Info

Type Spiritus
Land Den Dominikanske Republik
Alkohol 40,0%
Størrelse 70 cl.
Leveres i Gaveæske
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?