PSI 2020 - Peter Sisseck, Ribera del Duero

På lager
SKU
PSI 2020 - Peter Sisseck, Ribera del Duero
levering 1-3-dage
Normalpris 329,00DKK 299,00DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 329,00DKK pr. styk.
/6
304,00DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

PSI er "lillebror" til Pingus, og er skabt af den danske vinmager Peter Sisseck. PSI har i dag næsten samme kultagtige status som Pingus.

Vinen er skabt på primært Tempranillo fra gamle vinstokke, og byder på intense noter af mørke solmodne bær, hindbær, kakao, kaffe, vanilje og en lang saftig, letkrydret og fyldig eftersmag. Den kan nydes fra frigivelse og 5-7 år frem. Stor Ribera!

Robert Parker - The Wine Advocate 94
The color is quite light (relatively speaking), bright and lively, the nose perfumed, floral and elegant, like no PSI before. The palate is medium-bodied, with fine tannins, and it feels terribly balanced and beautifully textured. It's elegant more than powerful but full of energy. This is without a doubt the finest PSI to date. Viva Garnacha!  Luis Gutiérrez - September 2020

Fra VinAvisen om topvinen Pingus:

Peter Sisseck (f. 1962) tager hvert år skoene af for at trampe rundt i store træbaljer, fyldt med druer fra egne vinmarker. Og han får ingen hjælp til arbejdet, for som han siger: - Jeg gider ikke at have andre menneskers sure tæer op i min vin!

Vinens navn er Pingus, og druerne kommer fra Ribera del Duero i Nordspanien.
Årgang 1995, der var den første vin fra huset Dominio de Pingus, blev intet mindre end en verdenssensation, og den gjorde den danske vinbonde berømt som ved et trylleslag.  

Med Pingus er det lykkedes Peter Sisseck at lave en topvin uden brug af moderne metoder og teknik. Der bliver kun produceret 6000 flasker om året, og priserne for en flaske ligger på mellem 2500 og 5000 kr. alt efter årgang. Heldigvis findes der også en lidt billigere andenvin, Flor de Pingus.

Vinens lidt specielle navn er afledt af Peter Sissecks kælenavn Ping. Det fik han, fordi det var upraktisk, at han hed det samme som sin onkel, Peter Vinding Diers – en anden berømt vindansker, hvis søn, Hans, heller ikke er helt ukendt. 

Det var på onklens slot i Bordeaux, Peter Sisseck gjorde sine første erfaringer inden for vinens verden. Herefter gik turen videre til andre vingårde i Frankrig og Californien. Undervejs blev det også til en uddannelse som cand.agro. på Landbohøjskolen i København. I 1990 fik han så job på den spanske vingård Hacienda de Monasterio, hvor han den dag i dag fungerer som direktør og daglig leder.

Trods det faste job ulmede drømmen om at lave sin egen vin, hvor han ikke behøvede at gå på kompromis med noget som helst. I 1995 fik han derfor fat i nogle marker i nærheden og begyndte – lidt i smug – at fremstille Pingus.

Anmeldelser

  • Tim Atkin 93 point
  • Robert Parker 92-94 94 point
  • James Suckling 92 point

Passer til

Info

Type Rødvin
Årgang 2020
Land Spanien
Region Ribera del Duero
Drue Grenache, Tempranillo
Alkohol 14,5%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?