Dominio de Pingus - 100 PARKER POINT

Ikke på lager
SKU
Dominio de Pingus - 100 PARKER POINT
levering 1-3-dage
8.995,00DKK
  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Pingus er for længst blevet et ikon, som alle med en ædruelig bankrådgiver bliver frarådet at nærme sig, men det er også en vin, som især danske vinelskere bør spare op til at opleve bare en sjælden lang i mellem. Ikke mindst i de senere årgange hvor vinen er blevet mere transparent, og hvor det er nemmere at fornemme formatet, mens vinen stadig er vital og legesyg.

Frugten til Pingus kommer nu som før fra de 2 parceller Barrosso, hvor vinstokkene efterhånden er mere end 65 år gamle, og San Cristóbal, hvor de er endnu ældre. Til sammen bare 4,2 ha., som i de gavmilde år leverer frugt nok til at fylde omkring 30 fade. Ovenpå frosten i 2017, som berørte omkring ¼ af vinstokkene på trods af dyrt installerede ventilatorer/varmluftsblæsere, havde vinstokkene noget de skulle indhente, og da der efter en regnfuld vinter samtidigt var tilstrækkeligt med fugt i jorden til, at vinstokkene kunne komme igennem de tørre sommermåneder uden stress, blev 2018 et både gavmildt og et godt år for Pingus.

Peter leger lige som mange andre af tidens vinmagere, der er oppe på beatet, med vinifikation af de hele drueklaser, og her i 2018 var det næsten halvdelen af klaserne, hvor stilkene var så smukt modne, at de kom med op i de 2.000 liters franske fade, hvor Pingus kommer til verden. Det har i et par år været slut med nye fade og i stedet anvendes franske 228 liters fade, som er blevet brugt til Flor de Pingus en enkelt gang. I 2018 trådte Peter en lille smule mere på fadbremsen. En del af vinen forblev således oppe i et af de store fade i alle 21 måneder frem mod det endelige sammenstik og aftapningen på flaske uden klaring eller filtrering.

Robert Parker I was really looking forward to the bottled version of the 2018 Pingus after a great showing of the cask sample last year. Part of the wine matured in 20,000-liter oak casks, so it's not all barrique. This is the first time they used the vats, and based on the results, Sisseck thinks in the future Pingus will be around 50% in oak vats. The Pingus vines were planted in 1929 in two different sectors of the village of La Horra, Barroso and San Cristobal and contain some 2% other varieties. The vineyards are certified organic and biodynamic and are manicured like few vineyards in Spain. The wine is subtle and harmonious, elegant and insinuating, with all the components in very good balance. This is precise and pure; Sisseck is thorough and meticulous, and the wine shows that precision. This follows the line of the 2016, showing very well even if it was bottled only one month before I tasted it. 9,300 bottles were filled in August 2020.

Anmeldelser

  • Robert Parker 100 point
  • Tim Atkin - Master of Wine 99 point
  • Guía Peñín 98 point
  • James Suckling 97 point
  • Decanter Magazine 98 point

Passer til

Info

Type Rødvin
Årgang 2018
Land Spanien
Region Ribera del Duero
Drue Tempranillo
Alkohol 14,5%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Enkeltvis
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?