Påske med langtidsstegt lammekølle på menuen
Hvis der skal der lam på bordet til din påskefrokost, får du her en opskrift på langstidsstegt lammekølle med grov kartoffelmos, og ovnbagt grønt.
Vi sælger den anbefalede Bordeaux guldvinder til kun 99.- pr.stk v. køb af 6 flasker
spar 48.- (læs hele Den korte avis´ vin anbefalinger her: https://goo.gl/AEitMt )
Ingredienser:
1 lammekølle på ca. 2,5 kg
2 spsk. havsalt
lidt friskkværnet sort peber
6-8 kviste frisk timian
2-3 fed hvidløg
3 ½ dl oksefond
1 ½ dl hvidvin (rødvin vil også passe fint)
3 spsk. olivenolie
Til saucen:
Ca. 2 dl fløde
1 tsk bouillonpulver (grønsags eller okse)
Salt og peber
Maizena til jævning
Tilbehør:
1 bakke cocktailtomater
1 rulle gedeost
1 glas perleløg
1 butternut squaush
frisk timian til pynt
Fremgangsmåde:
Gnid olivenolie, salt og peber på hele køllen.
Hæld vin og fond i fadet, og dæk til med alufolie.
Steges i ovnen i ca. 4 timer v.150 grader.
Efter 2 timer kommes halverede cocktailtomater, perleløg, og skrællede skiveskårede butternut squash i fadet til lammekøllen og steger med.
Når der er 20 min. tilbage, tager du alufolien af, og skruer ovnen op til 225 grader for at brune kødet.
Tag fadet ud af ovnen.
Sæt køllen på et spækbræt og lad køllen hvile under folie, mens du laver saucen.
Tag de ovnbagte grøntsager fra og læg dem på den ene side af et fad.
Når saucen er lavet, skæres kødet i skiver og læges på den anden side af fadet.
Si skyen i en lille gryde.
Varm skyen op til kogepunktet og smag den til med salt, peber og bouillon.
Skru ned for varmen og jævn med Maizena, mens du pisker konstant.
Tilsæt fløde og smag saucen til.
Server lammekøllen med grov kartoffelmos, de ovnbagte grøntsager - tilsat gedeost i tynde skiver, frisk timian til pynt og sauce.
Og så naturligvis et godt glas Chateau Potiron Cuvée Excellence 2010