Mortensand

Mortensaften står for døren

Hvis du ikke har tid til at stege en hel and til Mortensaften på torsdag, er der stadig håb for en lækker middag med andebryst, der kan være klar på ca. 40 minutter. Vi giver dig opskriften på andebryst med ovnbagte rodfrugter, og anbefaler denne forførende vin, fra den lille Village St. Gervais på Rhone flodens højre bred. Lavet på 80% Grenache og 20% Syrah. FInd Réserve du Crouzau St. Gervais Cotes du Rhone Village lige her: https://goo.gl/bKO7AZ


Hvis du bestiller inden kl. 14 i morgen onsdag, får du leveret din vin torsdag, så du kan nyde den til anden.

 

Se opskriften lige her:

Tænd ovnen på 200 grader.


Rodfrugter: Skræl kartofler, gulerødder og pastinak. Vend dem i olivenolie og fordel på en bageplade med bagepapir.

Drys med salt og peber, og bag i ca. 30 minutter til de er gyldne. 

Andebryst: Rids skindet på andebrysterne på kryds og tværs, helt gennem fedtet, men ikke ind i køde. Drys med salt og læg dem med skindsiden nedad på en kold pande. Sæt panden over blusset og steg ved moderat varme i 8-10 minutter, til fedtet er smeltet fra og skindet har en gylden stegeskorpe. Vend andebrysterne og steg 8-10 minutter på den anden side. Lad brysterne hvile i ca. 10 minutter inden du skærer dem i skiver eller halverer dem.


Server andebrystet i skiver ovenpå rodfrugterne, og drys med lidt friskhakket forårsløg og timian. 
Velbekomme - og rigtig god fornøjelse 

Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?