Old Pulteney - Navigator - Single Malt

Ikke på lager
SKU
Old Pulteney - Navigator - Single Malt
levering 1-3-dage
449,00DKK
  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Pulteney Distillery, grundlagt i 1826, er det nordligste distilleri på det skotske fastland. Det er beliggende i Wick på den nordøstlige spids af Skotland, som er ganske betagende med sin forrevne og forblæste klippekyst. Denne unikke beliggenhed giver Old Pulteney en helt speciel charme.

Denne whisky har været lagret på håndselekterede egetræsfade, der er naturligt tørret - en proces, der typisk tager flere år. Der er brugt både amerikanske eks-bourbon egetræsfade, der altså tidligere har været brugt til lagring af bourbon whisky fra USA samt spanske eks-sherry egetræsfade, der tidligere har været brugt til lagring af sherry fra Spanien.

Denne whisky er ikke kolfiltreret, hvilket vil sige, at den ved lave temperaturer kan få et tåget og uigennemsigtigt præg - som om der var hældt lidt mælk i asken. Man kunne foranledes til at tro, at der er noget galt med whiskyen, men det er der bestemt ikke.

Man kan ved koldfiltrering fjerne de stoffer, der forårsager dette tågede indtryk, men de samme stoffer bidrager væsentligt til smagen og medvirker også til at give whiskyen den olierede tekstur og fornemmelse i munden - altså egenskaber, som whiskyentusiaster typisk ønsker at bevare i whiskyen.

Denne whisky har en flot gylden farve, sød og sprød duft med noter af æbler og tørret frugt samt et strejf af chokolade og frisk vanilje. Smagen er utrolig lækker og fyldig med dominans af kakao, honning og appelsin efterfulgt af en lang og krydret eftersmag, der til sidst minder lidt om havet.

Det er en single malt, der nydes af entusiaster i hele verden.

Info

Type Spiritus
Land Skotland
Alkohol 46,0%
Størrelse 70 cl.
Leveres i Gaveæske med 1 flaske
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?