NIEPOORT VERTENTE TINTO

På lager
SKU
NIEPOORT VERTENTE TINTO
levering 1-3-dage
Normalpris 169,00DKK 99,00DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 169,00DKK pr. styk.
/6
104,00DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

FRUGTIG OG FRISK
Vinen fremstår med en flot dyb rød farve i glasset. Vertente har en delikat smag med et mineralsk præg og noter af vilde sorte bær. Den let røgede smag fra fadlagringen er velintegreret og blandes med krydrede noter. En intens, dyb struktur som gør vinen fin og elegant i munden afrundes af et balanceret forhold mellem syre og tanniner.

Server Vertente til lyst kød som kalkun eller kylling, til laks eller til vegetariske retter.

Serveringstemperatur: 14-16°C

Fremstilling
Vertente er sammensat af druer fra Douro-dalen, hovedsageligt Tinta Roriz og Touriga Franca. Størsteparten af druerne kommer fra vinstokke, der er over 60 år gamle. En lille del af druerne kommer fra vinstokke, der er omkring 30 år gamle. Ved høsten, som foretages i hånden i september, var druerne fuldmodne, sunde og af god kvalitet. Efter sortering og afstilkning gennemgår druerne traditionel vinifikation. Den første gæring finder sted i ståltanke ved kontrolleret temperatur. Den malolaktiske gæring sker på franske egetræsfade, hvor vinen lagrer 20 måneder.

Om producenten
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer, og idag er det Eduard Dirk Niepoort, der har overtaget roret. Man har altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Niepoort har i mange år været berømt for deres klassiske portvine, vine af høj kvalitet med stor koncentration og lang holdbarhed. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter, og hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante.

Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme.

6 stjerner Alt om vin
"Mørk moden frugt af blommer kirsebær og blåbær. Mokka, cigarkasse og let patineret læder. Fin finish af knust sort peber. Vellavet potent og harmonisk topvin."

 94p - James Suckling
"Unique aromas of blackberries, ash and dried flowers with some light mahogany. Full-bodied and tight with layers of fruit and firm, lightly chewy tannins. Full of life. Drink now or hold."

5 Stjerner Ekstra Blade
"Tinta roriz og touriga franca fra Douro. Boysenbær, blåbær, urter, vilde krydderier og vanilje i smagen. En kølig med samtidig kompleks og spændende vin med masser at byde på. Flot lang afslutning."

92p - Flaskehalsen
"Portugisisk vin er forfærdeligt undervurderet. Javel, der findes knap så lækre sager derfra, men de bedste rødvine kan altså være helt og aldeles forrygende. Her har vi en Vertente fra producenten Niepoort, der også er et fremragende portvinshus. Dette blend holder sig på 13% alkohol, hvilket holder sig på et lavt niveau i forhold til, hvad man ellers forestiller sig fra Portugal. Men det smager fremragende og dejligt. Der er så meget skøn frugt og imponerende elegance, der gør dette til en helstøbt rødvin, der har et fint og diskret fadpræg, og som samtidig balancerer mellem helt mørke og modne bær på den ene side og en skøn og frisk syre på den anden"

5 stjerner VinAvisen
"Niepoort er kendt for sine glimrende portvine, men vinhuset kan bestemt også fremstille rødvin, hvilket denne absolutte topvin er et eksempel på. Der er modne blå blommer og blå druer, en anelse brombær og strejf af fad i duften. Smagen er elegant og fløjlsblød med friske mørke bær, fine krydrede noter og en tilpas syre til mad. Og smagen holder nærmest uendeligt længe i munden og afsluttes med afrundede tanniner..."

Info

Type Rødvin
Årgang 2017
Land Portugal
Region Douro
Drue Tinta Roriz, Touriga Franca
Alkohol 12,5%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Kasse med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?