NIEPOORT RESERVE RUBY
- Køb 1 for 150,00DKK pr. styk.

144,95DKK pr. stk. i mixkasse
Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.
- 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
- 14 dages fuld returret
BLØD, BALANCERET MED GOD SYRE
Reserve Ruby Port er dyb rød i glasset. Der er fine aromaer af blommer og solbær samt en anelse brombær. Vinen viser god friskhed i munden og er sødlig med en god fylde. Eftersmagen er flot balanceret med god længde.
Dette er en god ledsager til ost, både tørre og bløde. Al slags chokolade og kan med glæde serveres til en kraftfuld peberbøf.
Serveringstemperatur: 12-14°C
Fremstilling
Reserve Ruby Port produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Ferrao-dalen. Beplantningen består mest af Tinta Roriz, Touriga Franca og Touriga nacional, samt en del andre lokale druesorter. Druerne står blandet i marken og blandingen sker ved høsten hvor alle druer høstes samtidig. Vinstokkene som leverer druer til Reserve Ruby er over 30 år gamle. Druerne håndplukkes i september og oktober og trædes af både mænd og kvinder med fødderne i lagares (lave granitkar). Når gæringsprocessen har opnået en del alkohol, men mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme, tilsættes druespiritus og gæringen bringes til ophør. Dette skaber portvin med en alkohol styrke på ca. 20 procent og en vin med høj restsukker. Reserve Ruby lagres i 3 år i store træfade.
Om producenten
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer, og idag er det Eduard Dirk Niepoort, der har overtaget roret. Man har altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Niepoort har i mange år været berømt for deres klassiske portvine, vine af høj kvalitet med stor koncentration og lang holdbarhed. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter, og hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante.
Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme.