NIEPOORT LBV 2017

På lager
SKU
NIEPOORT LBV 2017
levering 1-3-dage
Normalpris 199,00DKK 149,00DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 199,00DKK pr. styk.
/6
154,00DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

MEDIUM-FYLDIG OG DELIKAT
Med en smuk rubinrød farve i glasset og en intens duft mørk chokolade efterfulgt af skovbær og krydderier fremstår LBV 2017 som indbydende og virkelig udtryksfuld. Smagen er mediumfyldig med en fast struktur og en syre, der giver enestående friskhed. Eftersmagen er let krydret og varm. Eftersom LBV 2017 traditionen tro ikke er filtreret, egner den sig perfekt til yderligere lagring, men kan du ikke vente, kan LBV 2017 sagtens nydes nu.

LBV er perfekt til chokoladedesserter især, hvis mørk/bitter chokolade indgår i desserten. Den er også fantastisk til Cheddar, Gouda og Brie, hvor den søde frugtsmag i portvinen er en god kontrast til det salte i osten, eller til råvildt, lam, kalv eller en pebersteak.

Serveringstemperatur: 10-12°C

Fremstilling
Druerne til LBV 2017 håndplukkes i slutningen af august. Vinen lagres 4-6 år på store gamle egetræsfade. Det er en tradition hos Niepoort at starte aftapning af LBV fire år efter høsten, så den friskhed og frugtrigdom, der er karakteristisk for vinen, bevares bedst muligt. 2017 var et forholdsvist tørt år, men blomstring og druer udviklede sig alligevel under gode forhold. Høsten startede relativt tidligt, men druerne var optimalt modne og vejret var perfekt, da høsten begyndte. Resultatet er en medium-fyldig LBV i den typiske Niepoortstil og med en smuk farve

Om producenten
Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer, og idag er det Eduard Dirk Niepoort, der har overtaget roret. Man har altid tilstræbt, at to generationer arbejder sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Niepoort har i mange år været berømt for deres klassiske portvine, vine af høj kvalitet med stor koncentration og lang holdbarhed. Dirk Niepoort er en meget karismatisk vinmager, der har sine egne idéer og standpunkter, og hans vigtigste filosofi er, at vine skal have friskhed for at være interessante.

Niepoort portvin produceres på druer, der kommer fra gamle vinstokke i Pinhão-dalen og Pisca-dalen. Vinstokkene som Niepoort høster fra, er mere end 70 år gamle, og er plantet i den bedste og mest skifferholdige jordbund. Druerne håndplukkes i september og oktober, og trædes af både mænd og kvinder i lagares (lave granitkar). Gæringsprocessen bringes til ophør ved tilsætning af druespiritus, mens mosten stadig besidder store mængder naturlig sødme.

Anmeldelser

  • Ekstra Bladet

Passer til

Info

Type Portvine
Årgang 2017
Land Portugal
Region Douro
Alkohol 19,5%
Fadlagring 48 mdr.
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Sød
Leveres i Kasse med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?