Robert Parker´s pointsystem - og hvordan det afkodes

Robert Parker´s pointsystem - hvordan afkoder man de tildelte point?

Lige nu tilbyder vi en "Robert Parker Point-kasse" så du kan smage 2 forskellige spanske point vine, og lave din egen bedømmelse.
Skriv "pointkasse" i kommentarfeltet ved bestilling, så får du vinene til 6 stk. prisen, selvom kassen indeholder 3 af hver.

Find vinene her:
Terra d´uro

El miracle 

Men først får du lidt viden om, hvordan pointene tildeles.

Robert Parker er nok en af de mest kendte vinskribent og vinanmeldere i verden, og hans interesse for vin stammer tilbage fra 1967, hvor han besøgte sin daværende kæreste - nuværende kone - i Alsace i Frankrig.

I 1975 begyndte han at overveje hvordan han kunne lave en uafhængig brugerguide til vin, da han mente det var svært at finde pålidelige informationer om kvalitetsvine. I 1978 var konceptet på plads, og det første opslag af The Wine Advocate blev publiceret. Nu har The Wine Advocate mere end 50.000 abonnenter.

Robert Parker´s point system har en scala fra 50 til 100 point. Alle vine tildeles altså 50 point fra starten, og får så yderligere point herefter. The Wine Advocate dømmer vinene hårdt, da Robert Parker hellere vil undervurdere end overvurdere kvaliteten af en vin.

Her kommer betydningen af pointene:

96 - 100:
En ekstraordinær vin af dyb og kompleks karakter, der viser alle de attributter, der forventes af en klassisk vin af sin art. Vine af denne kaliber er værd at gøre en særlig indsats for at finde, købe og forbruge.

90 - 95:
En fremragende vin af ekstraordinær kompleksitet og karakter. Kort sagt, en fantastisk vin.

80 - 89:
En knap over gennemsnittet til meget god vin, der viser forskellige grader af finesse og smag samt karakter uden nævneværdige mangler.

70 - 79:
En gennemsnitlig vin uden særlig forskel, bortset fra at den er forsvarligt lavet. I det væsentlige en ligetil og uskadelig vin.


60 - 69:
En vin under gennemsnittet, indeholdende mærkbare mangler, såsom overdreven surhed og / eller tannin, mangel på smag eller eventuelt snavset aroma eller smag.


50 - 59:
En vin der anses for uacceptabel.

Men som Robert Parker også udtaler, så kan der aldrig være nogen erstatning for din egen gane eller nogen bedre uddannelse end at smag vinen selv.

Så det gælder om at smage sig frem til hvilke vine, der falder i smag. Dog bør man ikke bare holde sig til den ene vin man altid drikker, men smage nye vine fra tid til anden, og dermed udvikle sine smagsløg.

God fornøjelse med vinsmagningen.

Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?