Maximus Negroamaro/Zinfandel Salento

På lager
SKU
Maximus Negroamaro/Zinfandel Salento
levering 1-3-dage
Normalpris 99,00DKK 59,95DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 99,00DKK pr. styk.
/6
64,95DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Denne vin kommer fra vinfirmaet Rocca, som blev grundlagt i 1880 af Francesco Rocca. Firmaet har lige siden været en del af vinindustrien i Italien. Selskabet, der stadig ejes af familien Rocca, hedder i dag helt korrekt Angelo Rocca & Figli. I begyndelsen handlede Rocca kun med partivarer, men senere udvidede man med to vinerier med tilhørende landjord, så man nu også selv producerer vin. Udover de to vinerier råder Rocca over et topmoderne tappeanlæg og lager i Agrate Brianza, der er beliggende i Lombardiet, hvorfra man også distribuerer vinene. Det er noget af det mest prestigefyldte byggeri indenfor vinbranchen, som er bygget udelukkende i marmor og granit og består af kældre, som sikrer den optimale lagring af vin i både fade og tanke.

Maximus betyder direkte oversat fra latin ”den største”, og det kræver sin vin at leve op til navnet, men det kan man roligt sige, at denne vin gør. Det er et stjerneeksempel på, hvilke vidunderlige vine, der kan produceres i Syditalien. Uden yderligere sammenligning vil navnet nok også minde nogle om en af de største gladiatorer på filmlærredet. Rødvinens betagende smag er dragende, ja nærmest vanedannende, og kvaliteten er i top.

Denne vin er lavet på et fantastisk blend af to af Syditaliens mest kendte druetyper - nemlig Negroamaro og Zinfandel (i Italien også kaldet Primitivo). Druerne er dyrket i Puglia-området på Italiens ”hæl”.

Den mørklødede Negroamaro er især værdsat for sin dybe farve, gode syre og krydrede smag. Zinfandel bringer primært fylde, struktur og koncentreret frugt til denne komplekse og alligevel imødekommende vin. Den er et skoleeksempel på et fantastisk håndværk, hvilket er krævet, når to druetyper skal integreres i én og samme vin. Det bløde og frugtige balanceres i perfekt harmoni med det mørke og maskuline. En skøn forening der, med et glimt i øjet, kaldes en italiensk pleaser. Og med god grund. Den glider ubesværet og behageligt ned.

Det er en fantastisk flot, rund og velafbalanceret vin med intens rubinrød farve med et lilla skær samt en koncentreret duft med noter af modne frugter og krydderier. Smagen er blød og imødekommende med god struktur efterfulgt af en lang og behagelig eftersmag.

Her er der både intensitet og elegance for alle pengene. Vinen er særdeles velegnet til pizza, lam, kalve- og svinekød, vildt, grill og smagsfulde oste. Den kan med velbehag drikkes nu og de næste par år.

Info

Type Rødvin
Årgang 2022
Land Italien
Region Puglia
Drue Negroamaro, Zinfandel
Alkohol 13,5%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Kasse med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?