Leeuwenkuil Heritage Syrah Swartland

På lager
SKU
Leeuwenkuil Heritage Syrah Swartland
levering 1-3-dage
Normalpris 395,00DKK 249,95DKK Ved 3 stk.
  • Køb 1 for 395,00DKK pr. styk.
  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

VELSMAGENDE OG KOMPLEKS
Elegant rød i glasset og en direkte afspejling af Swartlands særegne jordbund med en kombination af skifer og de oprindelige urter, der vokser i området. Smagen er fyldt med disse urter, timian, den sydafrikanske bukkoplante og hvid peber. Violer, sorte oliven og blåbær giver kompleksitet og længde til den velsmagende afslutning.

Server Leeuwenkuil Heritage Syrah til grillet kød, en gryderet eller ovnbagte grøntsager.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling
Det hele handler om jordbunden. Ren skifer dækker jordens overflade, hvor disse vinstokke gror. Skifer er ikke den letteste jordtype at have med at gøre, men sæt Syrah, dyrk dem tørt, og der sker magi. Druerne håndplukkes, og vinen gærer med drueskindet. I gæringsperioden blandes mosten og drueskindet både ved, at skindet presses ned i mosten, og ved at mosten pumpes over skindet. Udblødning med skindet tager 28 dage for at trække så meget saft og kraft som muligt ud. Malolaktisk gæring og lagring sker i franske egetræsfade, og lagringen tager 12 måneder.

Om producenten
Leeuwenkuil Family Vineyards har to drivkræfter – kvalitetstid og kvalitetsvin. De sætter en ære i at bevare et stærkt familiebånd, og de deler en stor passion for at lave vin med henblik på at skabe spændende og mindeværdige vine fra et unikt terroir i Swartland. Willie og Emma Dreyer mødte hinanden, da de var 16, og sammen har de opbygget Leeuwenkuil og gjort vingården til det, den er i dag. De startede med 45 ha og har i dag 1250 ha med vinstokke. Leeuwenkuils rødder går helt tilbage til 1693, og navnet er en hyldest til de vilde løver, der strejfede omkring i markerne på jagt efter intetanende kvæg til at stille sulten med. De vilde løver udgjorde en stor trussel mod landmændene, så heldigvis for familien Dreyer egnede deres jord sig perfekt til dyrkning af vindruer.
Willies mantra er, at vi ikke arver jorden fra vores forfædre men nærmere låner den af vores børn.

Anmeldelser

  • Decanter 95 point
  • Tim Atkin 95 point
  • Forlaget SMAG 17,5/20

Info

Type Rødvin
Årgang 2017
Land Sydafrika
Region Swartland
Drue Shiraz, Syrah
Alkohol 13,5%
Fadlagring 12 mdr.
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Kasse med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?