LAUTUS Roberto Sarotto

På lager
SKU
LAUTUS Roberto Sarotto
Bestil inden kl. 14:00 og vi sender i dag (Man-Fre).
Normalpris 159,95 DKK 99,95 DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 159,95 DKK pr. styk.
/6
104,95 DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Druerne til dette blend af Nebbiolo og Barbera kommer fra regionen Langhe i det sydlige Piemonte. Ordet LAUTUS betyder elegant/fornem. Duften leder tankerne hen på røde bær og urter. Druerne lagre 10-12 mdr. på store fade inden det endelig blend laves. Skøn tør frugtsmag med velintegrerede tanniner. Skøn lang eftersmag. Server let afkølet.

Om Vinhuset
Roberto Sarotto er en vinmager af guds nåde med en helt særlig flair for den danske smag. Han er hjernen bag og ejeren af Cantina Sarotto, som råder over 50 hektar vinmarker i Barolo, Barbaresco og Neviglie e Gavi. Huset Roberto Sarotto begynder sin historie i 1820, hvor familiens grundlægger Giuseppe Sarotto flytter fra Barbaresco til den lille by Neviglie og begynder at lave vin. Han laver vine på dolcetto-druen, og det lille vineri drives videre først af sønnen Giovanni, senere barnebarnet Luigi Giovanni. Vinen bliver solgt lokalt, og noget af den eksporteres også til England. 120 år senere er vinproduktionen i krise, bl.a. på grund af Anden Verdenskrig, men oldebarnet Angelo er fast besluttet på at fortsætte familiens virksomhed og kæmper indædt sammen med sin kone Maria.

Der sker dog først for alvor noget i 1984, hvor Angelo og Marias søn, Roberto, afslutter sin uddannelse på vinskolen i Alba. Efter nogle år køber han 20 hektar vinmarker i Barolo, og senere øges vinarealet med marker i Barbaresco og i hvidvinsdistriktet Gavi, hvor der udvides med endnu et vineri. I dag laver huset omkring 30 forskellige vine og en del forskellige grappa. Der er både mousserende vine, bl.a. Moscato d’Asti, hvidvine fra Langhe og Gavi og en del rødvine, Barbera d’Alba og -d’Asti, barolo og barbaresco samt en Langhe rosso, hvor hoveddruen er cabernet sauvignon. Vinkælderen er topmoderne, men langt de fleste druer håndhøstes stadig for at sikre den bedste kvalitet. Roberto Sarotto benytter sig af ofte af Passito metoden, dvs. at han tørrer nogle af druerne kortvarigt inden presning for at få en mere koncentreret most og dermed mere smag i vinen.

Info

Type Rødvin
Årgang 2022
Land Italien
Region Piemonte
Drue Barbera, Nebbiolo
Alkohol 14,5%
Fadlagring 12 mdr.
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Kasse med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?