IL PAOLO BAROLO DOCG - Jubilæums Barolo

På lager
SKU
IL PAOLO BAROLO DOC - Jubilæums Barolo
levering 1-3-dage
Normalpris 199,00DKK 149,00DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 199,00DKK pr. styk.
/6
154,00DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Graciøs og frisk
Vinen er klar granatrød med en god dybde. Duften er kraftfuld med noter af rød frugt, mørke kirsebær og blommer men også med en snert af mint, eukalyptus og enebær.
Il Paolo fornemmes frisk og graciøs med dejlige aromaer og flotte tanniner. En vin med stor klasse og imponerende typicitet.
Dette er en oplagt ledsager til nogle af de klassiske italienske retter som ossobuco eller til en god simreret. Men vinen er også er dejligt valg til en god steg. Il Paolo Barolo kan drikkes fra september 2021 og bør drikkes indenfor 12 år efter høsten. Vinen forventes at toppe i 2025.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling
2017 var præget af varme og kun lidt regn. Efter en kort vinter viste foråret sig fra sin milde side med temperaturer over gennemsnittet og med sparsom regn. Dette gav gode vækstbetingelser for druerne.
I maj startede en lang periode med godt vejr, og i løbet af sommeren viste dagtemperatuerne sig at være over gennemsnit - ulig andre år med hedebølge - var nætterne dog kølige.
I slutningen af august kom den længe ventede regn, og i den første uge af september faldt temperaturerne signnifikant. Alt i alt var vækstbetingelserne for Nebbiolo-druerne helt optimale i 2017, hvilket resulterede i druer med god kraft og smag.
2017 var én af de tidligste høstårgange i mange år. Høsten begyndte i anden halvdel af september og var færdig i begyndelsen af oktober, hvilket er ca. to uger tidligere end normalt. Alt i alt er 2017 en årgang med stort potentiale.
Denne Barolo er, som loven foreskriver, fremstillet af 100% Nebbiolo. Druerne til vinen er høstet på de øst- og sydøstvendte marker i Barolo, hvor jordbunden er kalk- og lerholdig.
Druerne er alle høstet ved håndkraft. Ved høsten lægges druerne i små bokse for at skåne dem og bevare dem hele, inden de ankommer til vineriet. Ved ankomst til vineriet afstilkes drueklaserne og presses forsigtig. Herefter starter gæringen, som finder sted i rustfri ståltanke med drueskallerne i cirka 50 dage, idet vinen overpumpes for at bevare den optimale gæringstemperatur.
Den malolaktiske gæring finder ligeledes sted i ståltanke, og endelig modner vinen i mindst 36 måneder på 50 hl. fade af fransk eg.

Om producenten
Pier Paolo blev født ind I en familie af vindyrkere og han fandt hurtigt selv en interesse og kærlighed til landbrug herunder dyrkning af vin. I en tidlig alder begyndte han at plante vinstokke.
På et tidspunkt besluttede han sig for at overføre sin passion for vinstokkene til produktion af vin.
I dag – efter mere end 15 år – producerer Pier Paolo og han hustru Sara vine af stor kvalitet fra Piemonte.
Pier Paolo har lagt navn til vores Il Paolo vine.

Passer til

Info

Type Rødvin
Årgang 2017
Land Italien
Region Piemonte
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,0%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Kasse med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?