Haut Turcas Rose

På lager
SKU
Haut Turcas Rose
levering 1-3-dage
Normalpris 89,95DKK 44,44DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 89,95DKK pr. styk.
/6
49,44DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Haut Turcas, Cositieres de Nimes

Costieres de Nimes appellationen ligger i det sydvestlige hjørne af Rhone-dalen, lidt hævet over Camargue regionen. Nimes er berømt for deres ruiner, der vidner om romernes tilstedeværelse, og deres etablering af vinproduktion i området, allerede før vores tidsregning. Vindyrkning har derfor været en del af regionens DNA siden antikken, og de er begunstiget med en jordbund der er meget lig deres kollegaer i Chateauneuf-du-Pape.

Området er kendetegnet ved bølgende bakker, der tillader vinstokkene at få masser af sol på den helt rigtige måde. Det er dette lidt ”knoldede” landskab der har givet navn til vinen Haut Turcas. Det er afledt af det gamle Provencalske ord ”Turras”, der betyder klippeknold.

For at bevare friskheden i vinene, høster de altid druerne tidligt om morgenen, inden solen for alvor får magt og speeder en eventuel gæring op. Første pres har ingen skind kontakt, hvorefter gæringen pågår over 25 dage i lukkede beton-tanke, under 16 grader C. Efter gæring får vinen lov at lagre et par måneder på tank inden tapning på flaske.

Det er en elegant rosé, med en nærmest lys laksefarve. Den er frisk og livlig i stilen, med toner af røde bær og en lille krydret note. I smagen er det straks de frugtige noter man bemærker (især lidt fersken og hindbær), men også den dejlige friske frugtsyre er med til at gøre vinen til et meget behageligt bekendtskab.

Server den ved 10-12 grader C, og nyd den ung. Lad den stå alene som aperitif, til tapas, grillet lyst kød eller fisk, eller tag et glas sammen med en god salat, inspireret af Middelhavskøkkenet.

Info

Type Rosévin
Årgang 2020
Land Frankrig
Region Languedoc
Drue Grenache Noir, Mourvedre, Syrah
Alkohol 12,5%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?