Grande Alberone Chardonnay - 91 p. Luca Maroni

På lager
SKU
Grande Alberone Chardonnay
levering 1-3-dage
Normalpris 89,00DKK 58,00DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 89,00DKK pr. styk.
/6
63,00DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

En lækker fed og fyldig hvidvin fra det smukke Sicilien. Cataratto-druen er en specialitet på Sicilien. Druen giver lækker friskhed til vinen. Her er Cataratto-druen i samspil med Inzolia-druen, som bl.a. bruges i Siciliens Marsala-vine og kombineret med den allestedsnærværende Chardonnay frembringer de tre druetyper en vin i flot balance. Vinmagerne udvælger de bedste druer til Grande Alberone Bianco.

Siciliens vinhistorie går langt tilbage. Der har været fremstillet vin på Sicilien i mindst 3.000 år, men når man ser bort fra den kendte Marsalahedvin, så har der indtil for få årtier siden mere været fokus på kvantitet frem for kvalitet og mængden af konsumvin fra Middelhavsøen har været stor.

Faktisk produceres der mere vin i Trapani-provinsen end i de to store velkendte italienske regioner Piemonte og Toscana tilsammen. I dag er vinproduktionen blevet moderniseret og stadigt flere vinproducenter satser nu på kvalitet fremfor kvantitet.

Cataratto-druen er en specialitet på Sicilien. Druen giver lækker friskhed til vinen. Vinmagerne udvælger de bedste druer til Grande Alberone Bianco. Disse udblødes i seks timer i mosten. Herefter gærer mosten uden skaller i rustfrie ståltanke ved 14°C i nogle dage.

I glasset: Vinen er flot strågul i glasset med frisk frugtfuld duft af fersken, citrus og æbler. Smagen er fyldig med god fedme og en blød og balanceret eftersmag. Velegnet som aperitif eller til retter med fisk og lyst kød. Serveres ved 8-10°C.

Anmeldelser

  • Luca Maroni 91 point

Info

Type Hvidvin
Årgang 2020
Land Italien
Region Sicilien
Drue Chardonnay
Alkohol 13,0%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Leveres i Kasse med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?