Xestal Gancedo Mencia - 90 p. Parker

Ikke på lager
SKU
Xestal Gancedo Mencia
levering 1-3-dage
  • Køb 1 for 149,95 DKK pr. stk.
/6
104,95 DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • Fragt fra 19,- | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Flaskehalsen:
Jeg er dybt fascineret af den specielle druesort Mencía, der stort set kun kan klare sig i det barske klime i Bierzo i Galicien. Ofte har den en Pinot Noir-agtig dybde og lethed, men samtidig kaster den om sig med små krydrede stikninger og en lille kant i toppen. Udseendet snyder bestemt ikke, når det gælder denne Xestal 2010, mens smagsmæssigt er der store overraskelser at hente. For selvom jeg er meget begejstret for unge og sprøde Mencía-vine, så rammer denne vin også et højt niveau, om end det er i en noget anden retning. Smagsmæssigt er det langt mere koncentreret, og man fornemmer tydeligt, at det er en vin med flere år på bagen, og en vin, der er skabt på druer fra vinstokke, der når op mod at være 100 år gamle. Den har ligget 12 måneder på fad og har virkelig fundet en flot ro i sin bund. Det giver en tryg og behagelig base for de mange livlige smagsnuancer, der popper frem hist og her, og som holder ved i den lange eftersmag, hvor man fornemmer, at der bare bliver ved og ved at være smagsnuancer, der brager igennem.

Houlberg:
"Snup en flaske, sæt den i køligt … ta' et glas engang imellem til lidt ost og et flutes og føl dig som en rigtig sydeuropæisk vinbonde. Det virker på mig..."Det er blommer, mørk frugt og der er sol på drengen sammen med lidt chokolade, grafit og rosmarin. Servér den en anelse til den kolde side, så vender Xestal sin bedste kind til..."

Vinavisen Uge 32/2018:
"Flot rødvin, otte år gammel og helt på toppen. Simpelt hen en lækker vin. Der er masser af frugt, mørke kirsebær, brombær, en fin krydring, bløde tanniner og vanille fra tolv måneder på franske fade. Med udbudsprisen er der fuld valuta for pengene."

Ekstrabladet uge 51 2018

Mørk koncentreret vin med blommer, lakrids og peber i smagen. Anelse animalsk i stilen med en pæn lang krydret afslutning. Spændende vin. 90


Druerne til denne vin er dyrket på vinstokke, der har en gennemsnitsalder på 60-80 år. Vinstokkene står på sydvendte vinmarker, der ligger i over 650 meters højde i Bierzo i Spanien.

Vinen er produceret af 100% Mencía-druer, der især er kendt fra netop dette spanske Bierzo-område. Denne vin har været lagret på ståltanke, 12 måneder på franske egetræsfade samt en årrække på flasken inden frigivelsen, som sker tidligst 5 år efter tapningen.

Det er en utrolig flot rødvin med intens kirsebærrød farve, kompleks og intens duft af modne sorte og røde frugter, krydderier og et strejf af grafit, velafbalanceret og saftig frugtsmag, behagelige tanniner samt en lang og dyb eftersmag.

Denne harmoniske og velafbalancerede vin er særdeles velegnet til lam, oksekød, vildt og oste.

Flot drikkemoden vin, der mindst kan holde sig 4-5 år.

Anmeldelser

  • Winelab.dk
  • Houlberg 4,5/7
  • Guia Penin 91 point
  • Robert Parker 90 point
  • Flaskehalsen
  • Ekstrabladet
  • Vinavisen

Info

Type Rødvin
Årgang 2010
Land Spanien
Drue Mencia
Alkohol 14,5%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?