Frederiksdal Kirsebærvin

På lager
SKU
Frederiksdal - Vin af Kirsebær
levering 1-3-dage
Før 149,00 DKK 135,00 DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 149,00 DKK pr. stk.
/6
140,00 DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • Fragt fra 19,- | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Winelab.dk
"Intens og dyb duft af kirsebærsauce, søde delikate krydderier, lidt mynte og oliven – det hele i en stor harmoni. Rund og blød struktur med stor og harmonisk dybde. Lang, let varmende og dyb eftersmag. Virker mere sødmefuld og med en mere nedtonet syre, end tidligere årgange har haft, og det klæder helt bestemt vinen."

Vores årgangsvin er vores mest frugtige vin, hvor Stevnskirsebærrene virkelig kan smages. Ligesom en vintage-portvin har vinen ikke set dagens lys.

For at få maksimal frugt har kirsebærrene vildgæret i 2-4 dage straks efter høsten. Herefter har vinen udviklet sig i ståltanke, indtil den tappes direkte i flaskerne et år senere. Denne metode bevarer frugten bedst muligt og fastholder den intense smag af kirsebær.

Årgangsvinen fra Frederiksdal er en smuk introduktion til, hvad Stevnsbærret kan. Bærrene kommer fra vores yngre træer på Skælstrupmark, der giver friskhed og frugtighed, samt en smule fra vores ældste træer på Nielstrupmark, der giver rygrad og yderligere intensitet.

At Frederiksdal skulle blive til et ’vinslot’ skete ved et tilfælde. Godsejer Harald Krabbe havde 24 hektar med Stevnskirsebær, som han solgte til juiceindustrien. Egentlig ville han rive træerne op, for afregningspriserne var elendige, men i 2006 fik han tilfældigt besøg af kokken Jan Friis-Mikkelsen og journalisten Morten Brink Iwersen. 

De havde lidt kendskab til områdets gode kirsebær – og en stor kærlighed til vinproduktion. Det blev et meget afgørende møde. De tre tog en beslutning. De gode kirsebær skulle fremover forædles på Frederiksdal i stedet for at ende på det anonyme juicemarked.

Der skulle liv og arbejdspladser tilbage til godset – og så ville de bevise, at dansk landbrug selv kunne producere luksus og højkvalitet – i stedet for at levere mængder til industrien.

Anmeldelser

  • Gastromand
  • VINKREUTZER.DK 91 point
  • Winelab.dk

Passer til

Info

Type Dessertvin
Årgang 2018
Land Danmark
Alkohol 14,0%
Størrelse 50 cl.
Vinens karakter Halvtør
Leveres i Karton med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?