Fondatore Amarone DOCG

På lager
SKU
Fondatore Amarone DOCG
levering 1-3-dage
Normalpris 399,00DKK 329,00DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 399,00DKK pr. styk.
/6
334,00DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

INTENS OG KARAKTERISTISK
Farven er intens granatrød. Fondatore har karakteristiske aromaer af moden frugt og syltede kirsebær. I den fløjlsbløde eftersmag fornemmes mandler, brombær og krydderi.
Nyd Fondatore til stærke retter med smag, til vildt eller til ost. Vi anbefaler at åbne flasken en time inden servering.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling
Denne Amarone er dedikeret til grundlæggeren Giacomo Montresor. Denne vin bringer dig tilbage til rødderne, da Amarone blev kaldt ”Recioto scapà” (den undslupne Recioto). Navnet henviser til at Amarone blev opdaget, når Recioto vinen fik lov til at fortsætte gæringen. Den var således ikke længere sød men nærmest lidt bitter. Den havde så at sige ”undsluppet kældermesteren øje” – Recioto scapà – i dag Amarone.
Giacomo Montresor Amarone della Valpolicella DOCG Fondatore er en rejse i tiden, tro mod Giacomo Montresors stil. Det er som at skue ud over Valpolicella og gengive Giacomos fortolkning af området.

Fondatore Amarone della Valpolicella DOCG er lavet på druerne Corvina, Corvinone og Rondinella fra det bakkede landskab i Valpolicella regionen.
De udvalget drueklaser høstes i september/oktober og lægges til at tørre i tre måneder i bokse. Vinifikationen er traditionel: drueklaserne afstilkes og presses forsigtigt hvorefter de skaller ligger med mosten for at udtrække farve og aroma. Modningen sker på fade i to år og herefter i flasken, inden den frigives til salg.

Om producenten
ET HISTORISK VINGESUS - Montresor-familiens historie rækker langt tilbage i tiden og omfatter nogle spændende forfædre som Grev Claude de Montresor, som i det 17. århundrede var en betroet rådgiver for hertugen af Orleans i Frankrig. I midten af 1600-tallet flyttede en gren af dynastiet til Veneto-regionen tæt på Gardasøen, som er kendt for frugtbare jorder. Her fandt de betingelserne perfekte til at dyrke én af familiens helt store passioner: Vindyrkning. I 1892 grundlagde Giacomo Montresor - Cantine Giacomo Montresor.

Cantine Giacomo Montresor er en lille venetiansk tidslomme og er i dag et meget anerkendt og respekteret vinhus i Italien, der gang på gang leverer anmelderroste vine af meget høj kvalitet.

Anmeldelser

  • Vivino 4,3/5
  • GULD Mundus Vini

Info

Type Rødvin
Årgang 2018
Land Italien
Region Valpolicella
Drue Corvina, Corvinone, Rondinella
Alkohol 15,5%
Fadlagring 24 mdr.
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Kasse med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?