IMPERIO LXXIV PRIMITIVO DI MANDURIA

På lager
SKU
IMPERIO LXXIV PRIMITIVO DI MANDURIA
levering 1-3-dage
Normalpris 195,00DKK 129,00DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 195,00DKK pr. styk.
/6
134,00DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

I glasset er vinen flot intens rubinrød med granatrøde reflekser. Duften er fint parfumeret med blommer og moden rød frugt. Vinen har en fløjlsblød struktur med lækre krydderier. Navnet Emperio LXXIV refererer til året 1974, hvor Primitivo di Manduria blev anerkendt som DOP. Emperio LXXIV er en oplagt ledsager til krydrede retter, lam samt til ost.

Serveringstemperatur: 18-20°C


Fremstilling
Denne vin er fremstillet 100% på Primitivo-druer, der er høstet i hånden i oktober måned på Tinazzis vinmarker nær Carosino i provinsen Taranto i Apulien. Vinmarkerne ligger i 200 meters højde, og nyder godt af høje gennemsnitstemperaturer og ganske lidt regn. Vinen er fremstillet efter traditionelle forskrifter. Mosten er i kontakt med drueskindet i 8-12 dage, hvorefter vinen gærer ved en kontrolleret temperatur på 22-26°C på rustfrie ståltanke. Efter endt gæring lagres vinen på små fade (5 hl) af amerikansk og fransk eg i 8/12 måneder for at sikre fine afrundede tanniner og flot harmoni.

Om producenten
Cantine Tinazzis historie er relativ ny. Drivkraften var Eugenio Tinazzis dedikation og passion for vin. I slutningen af 1960’erne begyndte Eugenio at producere og sælge lokal vin fra Verona i Gardasøens smukke bagland. I dag ejer Cantine Tinazzi 72 ha vinmarker fordelt på fire ejendomme i Veneto og Apulien, som danner hælen i det karakteristiske støvleland. Firmaet drives nu af Eugenios søn GianAndrea samt dennes børn Giorgio og Francesca. Eugenio startede i små rammer i det idylliske område omkring Gardasøen og i dag har firmaet skabt sig et stærkt brand ved at lave verdensklassevine, som har spredt sig til Europa, USA, Canada, Rusland, Brasilien, Indien, Thailand, Singapore, Malaysia, Kina og Australien.

Anmeldelser

  • Falstaff 92 point
  • Decanter 91 point
  • Vivino 4,2/5

Info

Type Rødvin
Årgang 2018
Land Italien
Region Puglia
Drue Primitivo
Alkohol 14,5%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?