Dugal Cabernet Sauvignon, Merlot

På lager
SKU
Dugal Cabernet Sauvignon, Merlot -
levering 1-3-dage
Normalpris 129,00DKK 89,00DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 129,00DKK pr. styk.
/6
94,00DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

En fyldig og harmonisk rødvin fra én af Venetos store spændende aktører. En virkelig value-for-money vin med en vedholdende smag af moden frugt. Området og producenten: Veneto har i mange år været én af de absolut førende italienske vinregioner både hvad angår kvalitet og mængde. Cantine Tinazzis historie er relativ ny.

Drivkraften var Eugenio Tinazzis dedikation og passion for vin. I slutningen af 1960’erne begyndte Eugenio at producere og sælge lokal vin fra Verona i Gardasøens smukke bagland. I dag ejer Cantine Tinazzi 72 ha vinmarker fordelt på fire ejendomme i Veneto og Apulien, som danner hælen i det karakteristiske støvleland. Firmaet drives nu af Eugenios søn GianAndrea samt dennes børn Giorgio og Francesca.

Eugenio startede i små rammer i det idylliske område omkring Gardasøen og i dag har firmaet skabt sig et stærkt brand ved at lave verdensklassevine, som har spredt sig til Europa, USA, Canada, Rusland, Brasilien, Indien, Thailand, Singapore, Malaysia, Kina og Australien.

Denne vin er fremstillet på druerne Cabernet Sauvignon (60%) og Merlot (40%), der er høstet i hånden i oktober måned på de bakkede solvendte skråninger i 150 - 300 meters højde.

Vinen er fremstillet efter traditionelle forskrifter. Mosten er i kontakt med drueskindet i 8-12 dage, hvorefter vinen gærer ved en kontrolleret temperatur på 25-30°C på rustfri ståltanke. Efter endt gæring er vinen lagret på små fade (5 og 10 hl) i 8-12 måneder for at sikre fine afrundede tanniner og flot balance.

I glasset er vinen flot intens rubinrød med en harmonisk duft af bær, vilde roser og en anelse krydderi fra fadlagringen. Smagen er vedholdende og fyldig. Vinen føles fløjlsblød med frugt og fine krydderier. Vinen kan med fordel åbnes en time før servering i store glas. Navnet DUGAL kommer fra italiensk Due Galli, som betyder to haner.

GianAndrea Tinazzi sammenligner samspillet mellem de to druesorter Cabernet Sauvignon og Merlot med to haner i en hønsegård. Begge druer kæmper om at være dominerende og finder alligevel en fin sameksistens og perfekt balance i vinen. DUGAL er en oplagt ledsager til risotto, pastaretter og lyst kød. Serveringstemperatur: 18-20°C

Anmeldelser

  • Vivino 4.0/5
  • Luca Maroni 94 point
  • Winereport 93 point

Info

Type Rødvin
Årgang 2018
Land Italien
Region Veneto
Drue Cabernet Sauvignon, Merlot
Alkohol 14,0%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?