L'Oiselet er flot eksemplar fra distriktet. Dejlig krydret og skøn fedme.
Man siger nogle gange om de sydrhônske rødvine, at de kan have en lidt flæsket eller hvalpet smag. Det er positivt ment. Det er lige det, der sker her. En dejlig sødmefuld smag, der er en blanding af røget bacon og fede brombær. Dertil sort fedtet læder, mørke roser og lakrids. Den er så blød og lækker og indsmigrende og mørk. En både flot og hyggelig vin. Den smager også af garrique, en typisk smag, de her sydfranske vine har. Garrique er en vildtvoksende krydret busk fra Middelhavsstrækningen, der både dufter og smager skønt krydret. Der er også lidt smag af hvidløg, som når hvidløg bages og får en sødlig note.
Derfor passer vinen særligt godt til noget med hvidløg. Indbydende vin. Der er uhørt god kvalitet til prisen i denne flaske.
Den mest perfekte vin til lam, lammekød er sødligt og passer dejligt til denne bløde vin. Brug masser af hvidløg, f.eks. i en hvidløgsspækket lammekølle. Fedt i kød, f.eks. som fedtmarmorering, og det er bestemt også en fin vin til dansk flæskesteg. Hold ikke igen med frugt til kødet og tørrede bær og krydderier som enebær og nelliker.
**** 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB Ekstra Bladet.
Saftig vin med masser af røde bær, krydderier og peber noter. Flot balance og meget imødekommende med en pæn krydret afslutning. Rigtig bællevin på den gode måde. 90
Alkoholprocent: 15%
**** 4/5 Vin & Co Sommelier Nana Wad
. Årgang 2020 ved kr. 129,- den 1/12 2021: “Varm, kraftig og blød vin. Et kæmpe smagsbatteri, som konsekvent understreger den rhônske smagsprofil.”