DIORA LA GRANDE MAJESTE PINOT NOIR MONTEREY

På lager
SKU
DIORA LA GRANDE MAJESTE PINOT NOIR MONTEREY
levering 1-3-dage
Før 399,00 DKK 249,00 DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 399,00 DKK pr. stk.
/6
254,00 DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Dette er den anden årgang af La Grande Majesté Pinot Noir, en vin mere end tredive år undervejs. Siden 1988, da Indelicato-familien købte San Bernabe Vineyard. Den nuværende ejendom omfatter en blanding af blidt bølgende bakker, alluviale terrasser, bænkeområder og foden, som tilsammen tilbyder en bred vifte af eksponeringer og jordtyper. I dag dyrker Indelicatos den øverste fjerdedel af vinstokkene i San Bernabe AVA, som alle er blevet genplantet for at maksimere kvalitet snarere end kvantitet, med et præcist match af ideel sort, klon og grundstamme til mikro-terroir i hver vingårdsblok. La Grande Majesté er den første Pinot Noir fra denne vingård, der bærer San Bernabe-appellationen; navnet er inspireret af den storslåede solnedgangsudsigt over vingården fra sit højeste punkt, der klatrer op ad foden af Santa Lucia Range.

WINEMAKER'S TASTING NOTE

Mørk rubin i glasset, vinen åbner med aromaer af mørke kirsebær og kakao og et strejf af ristet muskatnød. Silkeagtige, glatte tanniner og overdådige sorte kirsebær- og hindbærsmag definerer ganen. Den lange, dvælende finish giver et forslag til vild salvie. Vores Pinot Noir indgyder et varigt indtryk af rige lagdelte smage.
- Vinproducent, James Ewart

VIN VINTAGE RAPPORT

Monterey vækstsæsonen 2018 var fremragende og leverede den slags klassisk køligt og moderat kystvejr, der gør San Bernabe Vineyard til et ideelt hjem for burgundiske vinsorter. Milde temperaturer, tåge natten over og stærk eftermiddagsvind gav ekstra hængetid, hvilket lod druer til at opnå stor phenolmodenhed, samtidig med at surhedsgraden bevares. Uden betydelige varmespidser modnede Pinot Noir-druerne på San Bernabe Vineyard langsomt og jævnt, hvilket førte til fremragende frugtkvalitet og en tidslinje for høst i lærebøger.

PINOT NOIR VINAVL

I genplantningen af San Bernabe Vineyard blev rækkerne orienteret 20 grader nordpå for at afbøde skaderne på vinstokkene fra stærke, pålandsvinde, der brøler sydpå fra Monterey Bay på sommereftermiddage. Disse kølestrømme er afgørende for druekvaliteten: Ved at drive temperaturerne ned sænker de druemodningen og hjælper med at udvikle deres komplekse smag og afbalancerede modenhed. James Ewart valgte størstedelen af frugten til denne vin fra Block 309, som er plantet med Pinot Noir-klon 115. Denne klon giver usædvanligt små klynger og bær med en mørk lilla nuance. Blok 309 ligger mod bakkerne på den nordvestlige side af ejendommen, hvis jordbund domineres af Lockwood Shaly Loam, et jordterræn dannet i alluvium og afledt af sedimentære klipper, hovedsagelig kiselholdig skifer. Dens fremragende dræning og lave frugtbarhed hjælper med at udvikle små bær og mørke frugtaromaer i druerne. En tredjedel af de 9 tønder, der bruges til denne Pinot Noir-vin, kommer fra et mere udsat, varmere område af vingården, hvor sandet lerjord dominerer. Plantet til klon 828, giver denne blok, 44A, druer defineret af deres intense smag og gode syrestruktur. En lille procentdel af frugten er klon 777 og bidrager med en fløjlsagtig rigdom til midpalatet.

WINEMAKING

Dioras veteran vinproducent, James Ewart, og hans team, arbejder ud af en lille vingård bygget i vingården i 2013. Frugt til denne vin blev plukket vin-for-vin, baseret på ideel modenhed, over et tre-ugers vindue. James anvender saignée-metoden, op til 10% for hvert parti, der refererer til processen med blødning eller tilbagetrækning af juice fra en tank med rød most, der lige er begyndt gæring. Hver blok blev holdt adskilt, mens den var koldt gennemblødt i op til fem dage, før den blev overført til små, åbne tanke for at fermentere. Hætterne blev stanset ned fire gange om dagen, indtil de ønskede tanniner blev ekstraheret, hvorefter vinen forsigtigt blev presset og overført til tønder. Efter primær gæring og malolaktisk gæring blev vinen ristet og returneret til franske egetræsfade til lagring. Sidst på sommeren, efter omfattende evalueringer og prøveblanding, valgte James de bedste seks tønder fra Block 309 til denne vin. For at tilføje en subtil urtekant og kompleksitet blandede han tre tønder fra Block 44A. Blandingen blev derefter returneret til tønder i yderligere seks måneders lagring inden aftapning.

TØNDEREGIME

Denne Pinot Noir blev lagret på ni tønder fransk eg, hvoraf seks var nye. Resten var et år gammelt og neutralt egetræ. Syv af disse fade blev fremstillet af François Frères, hvis eg tilføjer subtile toasty noter til vinen; de resterende to kommer fra Tonnellerie de Mercurey, En del af disse tønder indeholdt ristede hoveder for at tilføje toasty aromaer for at supplere vinens rige frugt.

TEKNISKE NOTER
Sort: Pinot Noir | Appellation: San Bernabe Estate Vineyard
Aldring: 14 måneder, fransk og amerikansk eg (60% ny)



Årgang 2018

92 Point Wine Enthusiast

Quite deep and rich in all aspects, this bottling from a hillside block of the Dijon clone 115 shows black cherry, mace, star anise and clove on the suave nose. It's a meaty Pinot Noir on the palate, showing both viscosity and grippy tannins while delivering powerful fruit flavors and a caramelized, vanilla-kissed finish. Matt Kettmann

Info

Type Rødvin
Årgang 2019
Land USA
Region Monterey
Drue Pinot Noir
Alkohol 14,5%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Kasse med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?