Chateau Potiron, Cuvée Excellence 2010 - GAVEKASSE

På lager
SKU
Chateau Potiron, Cuvée Excellence 2010-2
levering 1-3-dage
Før 460,00 DKK 325,00 DKK
  • Fri fragt fra 499,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Konkurrencen er slut - Vinderen er fundet

Erik Mortensen: TOPKARAKTER - 6 STJERNER
Château de Potiron ejes af Malene Schmidt, DZ Wine, og hun og hendes team laver nogle formidabelt gode vine, som ligger på niveau med de bedste cru-vine i Bordeaux, selvom området syd-øst for vinhovedstaden ikke tilskriver det. Exceptionel er 2010 årgangen, og det er et rent scoop, når Mega Vin i Odder sælger den til spotpris. Det gælder om at slå til. De næste årgange er meget lovende.

Årgang 2010 blev beskrevet som den bedste årgang i Bordeaux gennem de sidste 50 år.

Erik Mortensen: 6 STJERNER
"Cuvée Excellence er det danskejede slots 2. vin, og i superårgangen 2010 er den bare superb. De, der er kritiske over for vinene i Bordeaux, har her en mulighed for at ændre opfattelse. Claus Holm ville utvivlsomt servere den til langtidsbagt lam."

Fra Grilltips.dk
"Det er ikke altid nemt at finde god Bordeaux vin i danmark, og mange gange er jeg blevet skuffet, men hvis du skal kigge de rigtige steder, kan du stadig finde klassevin fra Bordeaux i Danmark...Der er langt imellem gode vine fra Bordeaux i Danmark, da den danske marked ofte snydes for de bedste Bordeauxvine, der sendes til østen, frem for nordeuropa."

Denne Bordeaux er et fremragende køb til prisen. Den åbner med noter af frisk frugt, solbær og hindbær og runder af med en tilpas balance mellem tanniner og syre. En frisk og velproportioneret vin til vildt, steg og fjerkræ.

Flot intens og klassisk Bordeaux fra topår med en fortryllende flot balance samt krydderier som ingefær og kanel i en lang og intens blanding, som virkelig skærper næsen.  Vinen har ligget på egetræsfade 12-14 måneder.

Denne vin er fortryllende med krydderier som ingefær og kanel i en blanding som skærper næsen. Desuden er den rigt udstyret med smagen af sveske, og et strejf af chokolade, som giver et frugtagtig udtryk. Smagen dvæler i munden og garvesyren vil udvikle sig over tid. Den hedder rammende Excellence. Druesammensætning: Merlot 60 %, Cabernet Sauvignon 25 %, Cabernet Franc 15 %.

Slottet ligger i landsbyen Capian sydøst for Bordeaux langs med dn højere bred af Garonne-floden tæt på de berømte vindistrikter St. Emillion og Pomerol, og er placeret i den garantizone, som har betegnelsen Côtes de Bordeaux.


Ny dansk stjerne på fransk vinhimmel, af Erik Mortensen:
"Château de Potiron er endnu et danskejet vinslot i Frankrig, der ligesom andre slotte på danske hænder, lyser stadig kraftigere op på den internationale vinhimmel. Det blev købt i starten af 00’erne af verdens største producent af kreditkort, direktør Jørgen Schmidt, DZ Cards, som er bosat i Thailand.

Jørgen Schmidt startede trykkerivirksomheden DZ i 1971, da han efter endt uddannelse i vinbranchen, ikke fik et ønsket job som rejsende repræsentant for et vinfirma. Det fortryder han næppe i dag, hvor en årlig milliardomsætning i kodede plastickort også har givet plads til at pleje entusiasmen for god vin, via firmaet DZ Wine og det mere end 200 år gamle slot, hvis navn Potiron oversat til dansk antyder, at hovedafgrøden oprindelig var græskar (potiron).

Berømte naboer
Selve slottet ligger i landsbyen Capian sydøst for Bordeaux langs med den højre bred af Garonne-floden tæt på de berømte vindistrikter St. Emilion og Pomerol og er placeret i den garantizone, som har betegnelsen Côtes de Bordeaux.

Den årlige produktion ligger på 150.000 flasker, der er delt op i fire røde kategorier...

Målet er en produktion på 250.000 flasker om året gennem tilkøb af jord, og troen herpå underbygges af, at der for tiden opføres en lagerbygning, som kan rumme det nævnte tal.

Intet er overladt til tilfældigheder, når Jørgen Schmidt kaster sig ud i et projekt, og der er adskillige millioner kroner på højnelse af kvalitet, men indsatsen har lønnet sig."

Vinkenderen kan således smage den tiltagende perfektionering af vinen, der er sket siden overtagelsen af slottet i 2001, og som for rødvinenes vedkommende har fundet et optimalt blandingsforhold af druer med 70 % Merlot, 25 % Cabernet Sauvignon og 5 % Cabernet Franc.

Der er flot balance og harmoni mellem syre og blød frugt og 12 måneders lagring før flaskeaftapning på 12 måneder giver et touch af vanille og trøfler. Kort sagt en vin, der lever op til de bedste traditioner i klassisk Bordeaux.

Medaljeregn
Regnen af anerkendende guld-, sølv- og bronzemedaljer taler sit eget tydelige sprog, og anbefalelsesværdig er de to cuvéer fra superåret 2010, og selvom det er for tidligt at spå om 2014-høsten, så tegner den til at nå samme højder som 2010.

Jørgen Schmidt har som led i et generationsskifte for nylig overladt styret af vingården til sin søn, Christian. Dennes hovedopgaver er salg og administration, mens svigersønnen, ønologen Philippe Caule, fortsat står for den vigtige markpleje og kælderarbejdet med vinfremstillingen. Hans visioner for, hvordan den bedste Bordeaux-vin skal smage, følges til dørs af nogle meget maleriske og næsten flamboyante etiketter udført af den baskiske kunstmaler Mattin-Laurent Partarrie."

 

Anmeldelser

  • Guld i Paris
  • Guld i Gilbert & Guillard
  • Bronze i Decanter
  • Erik Mortensen, Den Korte Avis
  • "En fremragende Bordeaux" - Grilltips.dk
  • Vivino 3.8/5
  • James Suckling 88 point

Info

Type Rødvin
Årgang 2010
Land Frankrig
Region Bordeaux
Drue Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Alkohol 14,0%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør