Chateau Potiron, Cuvée Excellence 2014

På lager
SKU
Chateau Potiron, Cuvée Excellence 2014
levering 1-3-dage
Før 145,00 DKK 99,95 DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 145,00 DKK pr. stk.
/6
104,95 DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • Fragt fra 19,- | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Château de Potiron ejes af Malene Schmidt, DZ Wine, og hun og hendes team laver nogle formidabelt gode vine, som ligger på niveau med de bedste cru-vine i Bordeaux, selvom området syd-øst for vinhovedstaden ikke tilskriver det

Denne Bordeaux er et fremragende køb til prisen. Den åbner med noter af frisk frugt, solbær og hindbær og runder af med en tilpas balance mellem tanniner og syre. En frisk og velproportioneret vin til vildt, steg og fjerkræ.

Flot intens og klassisk Bordeaux fra topår med en fortryllende flot balance samt krydderier som ingefær og kanel i en lang og intens blanding, som virkelig skærper næsen.  Vinen har ligget på egetræsfade 12-14 måneder.

Denne vin er fortryllende med krydderier som ingefær og kanel i en blanding som skærper næsen. Desuden er den rigt udstyret med smagen af sveske, og et strejf af chokolade, som giver et frugtagtig udtryk. Smagen dvæler i munden og garvesyren vil udvikle sig over tid. Den hedder rammende Excellence. Druesammensætning: Merlot 60 %, Cabernet Sauvignon 25 %, Cabernet Franc 15 %.

Slottet ligger i landsbyen Capian sydøst for Bordeaux langs med dn højere bred af Garonne-floden tæt på de berømte vindistrikter St. Emillion og Pomerol, og er placeret i den garantizone, som har betegnelsen Côtes de Bordeaux.


Ny dansk stjerne på fransk vinhimmel, af Erik Mortensen:
"Château de Potiron er endnu et danskejet vinslot i Frankrig, der ligesom andre slotte på danske hænder, lyser stadig kraftigere op på den internationale vinhimmel. Det blev købt i starten af 00’erne af verdens største producent af kreditkort, direktør Jørgen Schmidt, DZ Cards, som er bosat i Thailand.

Jørgen Schmidt startede trykkerivirksomheden DZ i 1971, da han efter endt uddannelse i vinbranchen, ikke fik et ønsket job som rejsende repræsentant for et vinfirma. Det fortryder han næppe i dag, hvor en årlig milliardomsætning i kodede plastickort også har givet plads til at pleje entusiasmen for god vin, via firmaet DZ Wine og det mere end 200 år gamle slot, hvis navn Potiron oversat til dansk antyder, at hovedafgrøden oprindelig var græskar (potiron).

Berømte naboer
Selve slottet ligger i landsbyen Capian sydøst for Bordeaux langs med den højre bred af Garonne-floden tæt på de berømte vindistrikter St. Emilion og Pomerol og er placeret i den garantizone, som har betegnelsen Côtes de Bordeaux.

Den årlige produktion ligger på 150.000 flasker, der er delt op i fire røde kategorier...

Målet er en produktion på 250.000 flasker om året gennem tilkøb af jord, og troen herpå underbygges af, at der for tiden opføres en lagerbygning, som kan rumme det nævnte tal.

Intet er overladt til tilfældigheder, når Jørgen Schmidt kaster sig ud i et projekt, og der er adskillige millioner kroner på højnelse af kvalitet, men indsatsen har lønnet sig."

Vinkenderen kan således smage den tiltagende perfektionering af vinen, der er sket siden overtagelsen af slottet i 2001, og som for rødvinenes vedkommende har fundet et optimalt blandingsforhold af druer med 70 % Merlot, 25 % Cabernet Sauvignon og 5 % Cabernet Franc.

Der er flot balance og harmoni mellem syre og blød frugt og 12 måneders lagring før flaskeaftapning på 12 måneder giver et touch af vanille og trøfler. Kort sagt en vin, der lever op til de bedste traditioner i klassisk Bordeaux.

 

Anmeldelser

  • Decanter Commended
  • Sølv i Challenge International vin

Info

Type Rødvin
Årgang 2014
Land Frankrig
Region Bordeaux
Drue Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Alkohol 14,0%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.