Chateau Clement-Pichon

På lager
SKU
Chateau Clement-Pichon
levering 1-3-dage
Før 199,00 DKK 149,00 DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 199,00 DKK pr. stk.
/6
154,00 DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • Fragt fra 19,- | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

De 25 hektar vinmark til Chateau Clement Pichon er tilplantet med 50 % Merlot, 40 % Cabernet Sauvignon og 10% Cabernet Franc.

Michel Rolland er tilknyttet som deres konsulent. Vinen er særdeles velegnet til kraftige kødretter, svinekød og stærke oste.

Historien om det, vi kender som Chateau Clement Pichon daterer sig tilbage til 1300-tallet, da det blev kendt som La Motte Caupene. Gennem århundreder har slottet været ejet af et utal af familier, herunder Alesme-familie, der har knyttet deres navn til Marquis d'Alesme i Margaux og Pichon familien.

Chateau Clement-Pichon ejes nu af Fayat-familien, der også ejer Chateau La Dominique i Saint-Emilion samt Chateau Fayat i Pomerol. På det tidspunkt hvor Fayat-familien i 1976 købte slottet, var det kendt som Chateau de Parempuyre. Chateau de Parempuyre blev opkaldt efter sin placering, en lille forstad i Bordeaux.

Efter købet blev ejendommen omdøbt til at indeholde navnet på sin nye ejer, Clement Fayat. Men det var ikke det oprindelige navn, der blev valgt, da Clement Fayat ønskede at navngive slottet Chateau Pichon. En retssag blev indgivet af ejeren af Chateau Pichon Lalande, på grund af den potentielle forvirring i markedet, da begge vine ville være ens i navn og var fra Medoc.

En aftale blev indgået, og ejendommen tog det nye navn, Chateau Clement Fayat. Slottet, der blev opført i 1881, er tegnet af den samme arkitekt, der byggede Chateau Lanessan. Det prangende, næsten gotiske lignende chateau går kun tilbage til 1881, da den tidligere bygning blev fuldstændig ødelagt ved en brand.

Så snart købet var en realitet begyndte Fayat-familien en omfattende renovering, som startede en fuldstændig genplantning af vinmarkerne. Det næste skridt var at tilknytte Michel Rolland, som deres konsulent. 

Info

Type Rødvin
Årgang 2012
Land Frankrig
Region Haut-Médoc
Drue Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Størrelse Helflaske 75 cl.
Leveres i Karton med 6 stk.