Chartreuse Verte 55 % - En balanceret velsmagende smags-eksplosion!

Ikke på lager
SKU
Chartreuse Verte 55 % - En balanceret smags-eksplosion!
levering 1-3-dage
  • Fragt fra 19,- | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

En kæmpe smagsoplevelse - blandet af 130 forskellige urter mm. Dejlig afrundet og nem at drikke trods den høje alkohol.

Fra SpiritsReview:
“Chartreuse, the only liqueur so good they named a color after it.” – Quentin Tarantino, Death Proof

Chartreuse Verte, Chartreuse Diffusion, Voiron, Frankrig
Historien bag Chartreuse går helt tilbage til år 1084, hvor Saint Bruno fra Köln kom til Chartreuse, som er beliggende nær Grenoble i de franske alper. Her stiftede han munkeordenen ”The Carthusian Monks”.

Den videre historie omkring Karteusermunkene og deres likører er ret omfattende og omskiftelig. Men i korte træk nævnes har nogle af hovedpunkterne: 1605: Marshall d’Estrées giver munkene et manuskript, som indeholder en formel på en eliksir, som siges at give et lang liv. 1737:

Efter års studier begyndte brodder Jerôme Maubec fra klosteret La Grande Chartreuse, at producere eliksiren, som havde et alkoholindhold på ikke mindre end 71%. 1764: Det var dog først i dette år, at Chartreuse Verte, som vi kender den i dag (55%) så dagens lys. Begge produkter blev så stor en succesen, at man måtte bygge et nyt destilleri kaldet Fourvoirie.

1903: Munkene blev fordrevet fra Frankrig og slog sig ned i Tarragona i Spanien. Her startede de et nyt destilleri. 1929: Munkene vendte tilbage til Fourvoirie, hvor de genoptog produktionen af Chartreuse.

1935: Den 14. november om natten blev destilleret i Fourvoirie ramt af en lavine. Men da destillationsapparat og egetræsfade forblev intakte, valgte munkene at flytte destilleriet til en lille by ved navn Voiron.

Fra 1935 til i dag bliver Chartreuse udelukkende destilleret i Voiron. Men de 130 forskellige urter, planter og blomster som Chartreuse bliver produceret af, opbevares i La Grande Chartreuse Klosteret indtil de bliver bragt til Voiron.

En yderst vigtig detalje i produktionen af Chartreuse er, at der kun er tre munke som må kende til den unikke opskrift. Selv destillationen og den efterfølgende lagring på egetræsfade overvåges kun af de tre Karteuser-munke.

Info

Type Spiritus
Land Frankrig
Størrelse 70 cl.
Leveres i Enkeltvis
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?