
Catania Reserva - D.O. Ribera del Duero - Dobbelt Guldvinder
- Køb 1 for 229,00 DKK pr. styk.

154,95 DKK pr. stk. i mixkasse
Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.
- 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
- 14 dages fuld returret
Producenten Bodegas Gormaz blev grundlagt i 1972 og ligger i Soria provinsen. Det er et af de 12 vinhuse som stiftede vindistriktet Ribera del Duero tilbage i 1982 og som idag er danskerners favorit vinregion i Spanien.
Catania Reserva 2017 er baseret på Tempranillo druer fra hele 80 år gamle vinstokke og håndhøstes fra specielle parceller på vinmarker der ligger over 1.000 meter over havets overflade. Denne placering samt den store temperaturforskel mellem dag og nat og det meget lave udbytte pr vinstok betyder, at Tempranillo druerne har en utrolig koncentration af aromaer og en kompleksitet der er typisk for en premium Reserva vin fra Ribera del Duero.
Efter selve vinificeringen og efter den malolaktiske gæring, så lagres vinen i franske og amerikanske egefade i 24 måneder og derefter lagres den i flaske i yderligere 12 måneder inden den frigøres til markedet.
Der er en aroma af moden frugt og noter af kakao og ristet kaffe. Smagen er rund og med bløde tanniner. Vinen har en lang og meget tilfredsstillende finish.
4/6 Flaskehalsen + 90-92 Point
"Ribera del Duero er nærmest et kvalitetsstempel i sig selv. I hvert fald for mange, der leder efter en spansk vin. Og bundniveauet er da også højt – ganske lige som topniveauet. Når det er sagt, er der også enorm forskel på Ribera del Duero-vinene, både i forhold til hvor i området, vinen stammer fra, og i forhold til druesammensætning, lagring og så videre. Bodegas Gormaz står bag denne Catania Reserva, der er fra Soria-området i den østlige del af Ribera del Duero-området – faktisk ikke så langt fra grænsen til Rioja. Måske er der nogle traditioner, der er holdt i live fra gamle dage, for der kan være en smule Rioja-tendenser i den stramme og mørke stil, der er kommet ud af druerne fra de op til 80 år gamle vinstokke. De er lagret 24 måneder på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade, hvor de franske sætter størst udtryk, og derefter har vinen hvilet i 12 måneder på flasken, inden den er frigivet. Den dygtige matematiker kan godt regne ud, at den har fået endnu nogle år på flaske, inden den har ramt de danske vinbutikker, men den virker faktisk som om, den godt kan tåle endnu længere tid, inden den er faldet helt til ro. Det er de mørke stil, der kendetegner den med både mokka og mørk chokolade, og det kalder alt sammen på en madret, der gerne må indeholde en vis power i smagen – og en vis kødfuld struktur. En Ribera del Duero til dig, der godt kan lide den lidt gammeldags og nostalgiske spanske stil – og som gør det rigtig godt indenfor den genre."
Vinbladet - Meget god
"Tæt duft med mørke bær og nuancer fra fad. Fyldig smag, stadig kantet med markeret tannin, mørke bær i eftersmagen sammen med nuancer fra fad, der virker let udtørrende"
Anmeldelser
- Dobbelt GULD Gilbert & Gaillard + 94p
- 4/6 Flaskehalsen + Point
Info
Type | Rødvin |
---|---|
Årgang | 2017 |
Land | Spanien |
Region | Ribera del Duero |
Drue | Tempranillo |
Alkohol | 14,5% |
Fadlagring | 24 mdr. |
Størrelse | Helflaske 75 cl. |
Vinens karakter | Tør |
Leveres i | Kasse med 6 stk. |