Casa Giona Amarone Della Valpolicella DOCG

På lager
SKU
Casa Giona Amarone Della Valpolicella DOCG
levering 1-3-dage
Normalpris 219,00DKK 149,00DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 219,00DKK pr. styk.
/6
154,00DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

"En af de bedst bedømte Amarone-vine i sin prisklasse på Vivino"

Elegant og potent
Casa Giona er dyb rød med fine granatfarvede reflekser. Duften er intens af bær og smagen er saftig og fyldig med ribs og modne bær samt lidt vanilje og krydderi med frække noter fra fadlagringen. Eftersmagen er forførende lang og blød. Server denne kraftkarl til modne oste eller kraftige retter med kød. Vinen kan også serveres mellem retterne eller simpelthen foran brændeovnen til en god bog. Serveringstemperatur: 18-20°C.

Fremstilling
Casa Giona Amarone er lavet på de klassiske druer Corvina, Corvinone og Rondinella. Druerne høstes ved høj modenhed manuelt i starten af oktober, og de bedste klaser vælges fra til Casa Giona Amarone. Druerne dehydreres herefter under kontrollerede betingelser inden presningen. Det sker ved, at de lægges til tørre i vingårdens kældre i 3-4 måneder, hvilket betyder, at vægten af druerne reduceres med ca. 30%. Herved koncentreres sukkerindhold og smagskomponenterne i mosten, hvilket resulterer i en kraftfuld vin med et lidt sødt præg og en super smagskoncentration. I januar og februar knuses de afstilkede druer forsigtigt. Mosten gærer ved kontrollerede temperaturer 18-21°C i ca. 30 dage. Herefter modner 80% af vinen på eg i 18 måneder. 2/3 heraf på brugte amerikanske og franske egetræsfade og den sidste 1/3 på store tønder. De sidste 20% af vinen modner på ståltank. Endelig tappes Amaronen på flaske, hvor den hviler, inden den frigives til salg.

Om producenten
Casa Giona laver superlækre klassiske vine i Veneto-regionen i det nordlige Italien. I det frodige landskab øst for Gardasøen finder vi Valpolicella, hvor det bakkede landskab sikrer perfekt soleksponering for vinstokkene. Jorden, som består af kalksten, gør området særdeles velegnet som voksested for Valpolicella-distriktet klassiske druesorter.

Anmeldelser

  • 4,1/5 Vivino

Info

Type Rødvin
Årgang 2018
Land Italien
Region Veneto
Drue Corvina, Corvinone, Rondinella
Alkohol 15,0%
Fadlagring 18 mdr.
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Halvsød
Leveres i Kasse med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?