Capitel Crosara Ripasso DOC - Magnum 1,5L

På lager
SKU
Capitel Crosara Ripasso DOC - Magnum 1,5
levering 1-3-dage
Normalpris 399,00DKK 329,00DKK
  • 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

VARM OG FYLDIG
Capitel della Crosara Valpolicella Ripasso DOC er dyb rubinrød i glasset. Duften er spækket med kandiseret frugt, krydderier og vanilje. I munden mødes man af en behagelig tør og varm smag, en anelse bitter med violer, lakrids og modne brombær.
Vinen er uovertruffen til retter med rødt kød, fjerkræ, kogt oksekød og modne oste. Perfekt til de fleste retter fra det internationale køkken.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling
Ved indgangen af mange små byer i Italien står ofte en gammel sten med motivet af jomfru Maria, en såkaldt ”Capitello”. Capitel delle Crosara vinen har sit navn fra netop den slags sten.
I 1950-erne etablerede Montresor familien et samarbejde med næsten alle områdets bønderne om at købe deres druer. Montresor familien var bjergtaget over jordene og områdets charme og forholdet mellem Cantine Giacomo Montresor og vinbønderne var så tæt, at det siges, at Montresor fik eneret på områdets druer.Capitel della Crosara Valpolicella Ripasso DOC er lavet på de typiske Valpolicella druer Corvina, Rondinella og Molinara høstet i hjertet af Valpolicella området.

Vinen er lavet efter den helt klassiske Ripasso metode. Druerne høstes i september/oktober. Herefter følger en traditionel fremstillingsproces, hvor druerne afstilkes og skallerne ligger med mosten, hvor en meget langsom gæring finder sted. Herefter finder andengæringen sted på resterne fra Amarone produktionen. Endelig modner vinen på eg i et år.

Om producenten
ET HISTORISK VINGESUS - Montresor-familiens historie rækker langt tilbage i tiden og omfatter nogle spændende forfædre som Grev Claude de Montresor, som i det 17. århundrede var en betroet rådgiver for hertugen af Orleans i Frankrig. I midten af 1600-tallet flyttede en gren af dynastiet til Veneto-regionen tæt på Gardasøen, som er kendt for frugtbare jorder. Her fandt de betingelserne perfekte til at dyrke én af familiens helt store passioner: Vindyrkning. I 1892 grundlagde Giacomo Montresor - Cantine Giacomo Montresor.

Cantine Giacomo Montresor er en lille venetiansk tidslomme og er i dag et meget anerkendt og respekteret vinhus i Italien, der gang på gang leverer anmelderroste vine af meget høj kvalitet.

Info

Type Rødvin
Årgang 2016
Land Italien
Region Valpolicella
Drue Corvina, Molinara, Rondinella
Alkohol 14,0%
Fadlagring 12 mdr.
Størrelse Magnum 1,5 ltr.
Vinens karakter Halvtør
Leveres i Trækasse med 1 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?