Bodega Casar de Burbia D.O. Bierzo - 91 p. Parker

På lager
SKU
Bodega Casar de Burbia D.O. Bierzo
levering 1-3-dage
Før 119,00 DKK 69,95 DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 119,00 DKK pr. stk.
  • Fri fragt fra 499,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

En saftig og fed rødvin med masser af frugt med en anelse amerikansk eg og vanilje på sidelinjen. Vinen er intens og harmonisk.

Det lille vinområde Bierzo ligger i provinsen Castilla y León i Nordspanien. Området, som krydses af pilgrimsruten Saint Jean til Santiago de Compostela, er rigt på historie, traditioner og gastronomi. Samspillet mellem klima og jordbund gør området unikt til at dyrke vin.

Denominationen Bierzo er af nyere dato og blev oprettet som Denominación de Orign (DO) i 1989. Området er barsk, omgivet af bjerge og med lav befolkningstæthed. Vinmarkerne ligger i 500-600 højdemeter langs floden Sil.

Her produceres fremragende vine først og fremmest på hoveddruen Mencia, som udgør 2/3 af vinen i området. Området er i fremgang og eksporten ekspanderer år for år takket være de kraftige og rustikke vine.

Bodega Casar de Burbias wine-makers er dedikeret til at udnytte områdets potentiale og dermed fremstille vine af meget høj kvalitet. Vineriet er familiedrevet og høster druerne Mencia og Godello fra egne vinmarker 900 meter over havet i Camino de Santiago.

Jordbunden er rød og består af skifer, hvilket giver vine med aroma og fylde. Markerne er inddelt i 42 mindre parceller, som klassificeres efter højde, position og jordbund.

Bodega Casar de Burbia Mencía Bierzo er fremstillet på 97% Mencía druer fra gamle vinstokke tilsat 3% Garnacha Tintorera. Fremstillingsprocessen er meget skånsom.

Druerne høstes og kvases ved håndkraft og gæringen finder sted ved kontrolleret temperatur 24-25°C i små fade à 10.000 liter. Herefter modner vinen i 8 måneder på ame- rikansk Missouri eg, og således opnås den helt optimale balance mellem frugt og eg.

Vinen er smuk mørk i glasset med en dyb duft af moden frugt. Smagen fornemmes fed og delikat med en anelse syre. Hindbær og jordbær dominerer med en anelse amerikansk eg og vanilje på sidelinjen. Vinen er intens, ren og ligetil på den gode måde.

Server vinen ved 18°C.

Vinen passer især godt til rødt kød, grillet kød men også til kraftige supper eller til et udvalg af oste. 

Anmeldelser

  • Robert Parker 91 point
  • Vinavisen
  • Guia Penin 2013 90 point
  • Wine Spectator 90 point

Info

Type Rødvin
Årgang 2010
Land Spanien
Region Bierzo
Drue Mencia
Alkohol 13,5%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.