Blas Muñoz Chardonnay "En Rigtig Meursault-Killer"
- Køb 1 for 199,95DKK pr. styk.
154,95DKK pr. stk. i mixkasse
Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.
- 0-498kr. (49kr.) | 499-998kr. (19kr.) | Fri fragt 999,-
- 14 dages fuld returret
Grundlagt i 1940 begyndte denne vinavler som en lille vinmarksejer i byen Noblejas, lige syd for Madrid i det, der i dag er verdens største vinproducerende region - Castilla La Mancha. Regionen byder på ideelle klimaforhold og unikke jordbundsegenskaber, der producerer ekstraordinært koncentrerede og aromatiske vine. Blandt pionererne i Castilla La Mancha, der har kæmpet for forbedringer i kvaliteten og holdbarheden af vinene fra regionen, er Viñedos y Bodegas Muñoz blevet anerkendt som en stærk aktør på de internationale vinmarkeder. I dag er den tredje generation af familien, ledet af Bienvenido Muñoz Pollo, dybt involveret i at skabe kvalitetsvine, der nydes over hele verden. Siden sin lancering for 20 år siden er Blas Muñoz blevet betragtet som den bedste Chardonnay i Spanien og har modtaget talrige priser og høje karakterer.
Bienvenido Muñoz, ejeren og vinmageren, har studeret vinfremstilling i Bourgogne for cirka 25 år siden, og da han vendte tilbage til sin families ejendom, besluttede han sig for at lave en fadgæret Chardonnay i Bourgogne-stil.
Det første, han gjorde, var at finde en vinmark med høj højde og kalkholdig jord for at plante sine første vinstokke, og derefter investerede han i de bedste 225 liters franske egetræsfade til gæring og lagring.
Smagsnoter
Farve: Attraktiv dyb gul farve med gyldne kanter. Ren og klar.
Næse: Behagelig duft af frugt med noter af ristet træ, vanilje og smør i baggrunden. Let røgede noter og blomsterhints.
Smag: På ganen er den varm og cremet, fyldig og ristet, med en lang udtryksfuld finish. Elegant og kompleks på grund af sin høje koncentration.
Madparing: Går perfekt sammen med næsten enhver type skaldyr. Peger også godt sammen med stegte kødretter, kød i sauce og især modne oste.
Høsten
De vigtigste meteorologiske karakteristika for denne høst har været den intense varme og den ekstreme tørke, der har været siden midten af maj. Problemerne begyndte i maj, da regnen stoppede, og en næsten permanent varmebølge begyndte, som varede indtil høsten. Sommeren har været den varmeste, siden der er optegnelser, med efterfølgende varmebølger og fuldstændig mangel på regn, hvilket har fået vinstokken til at lide ekstremt for at fuldføre sin årlige cyklus. Sundhedstilstanden har været upåklagelig. Dog har virkningerne af varme og tørke påvirket kvaliteten, da der næsten ikke var ressourcer til at opnå en acceptabel modning. Udbyttet har været reduceret sammenlignet med et normalt år. Mangel på vandressourcer og høje temperaturer har begrænset vinstokkens fotosyntetiske aktivitet, hvilket er grunden til, at bærrene har været små i størrelse. Selvom der har været vanskelige forhold, hvor produktionen har været lav, har Bienvenido Muñoz alligevel formået at få rigtig høj kvalitet ud af de små druer. Det er stadig en dyb koncentreret vin med samme høje alkoholsprocent på 14,5%.
Vinifikation
100% Old Vine Chardonnay. Efter høsten bringes druerne til vinkælderen, hvor de afstilkes og let knuses for at opnå kun kvalitetsmost. Denne most macerer derefter med skindene ved 10ºC i 10 timer for at opnå maksimal aromaekstraktion. Den endelige most fermenteres derefter ved 20ºC i nye amerikanske og 10% franske egetræsfade og omrøres periodisk for at holde bundfaldet suspenderet.
Aldring
Efter gæring blev vinen lagret i nye amerikanske og nogle franske egetræsfade i cirka seks måneder, men varigheden varierer fra årgang til årgang efter vinmagerens skøn.
Tidligere årgange
2019: Denne årgang blev vurderet mellem de 10 bedste Chardonnay's i verden. Det var 'Chardonnay Du Monde' der stod for kåringen, hvor der i alt var 604 vine fra 36 lande med.
2021: Dobbelt Guld Gilbert & Gaillard