Barricone Primitivo, Puglia - Original trækasse

På lager
SKU
Barricone Primitivo, Puglia I.G.T.
levering 1-3-dage
Før 179,00 DKK 119,00 DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 179,00 DKK pr. stk.
  • Fri fragt fra 499,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Ekstra Bladet:
"Mørke bær i duften. Flot balanceret vin med masser af krydderier, blommer, brombær og strejf vanilje. Tør med en lang afslutning. En af de bedre primotivo vine jeg har smagt længe. 90. 
Alkoholprocent: 13,5"


Vinhulen:
"Rubinrød og mørk. Duften indleder med brusende sødme, hvorefter der er blå blomme, blåbær og floralitet i duften. Frisk og mega indbydende duftbillede - der er kraft på. Smagen indleder med diskret sødme hvorefter vinen har blå blomme i meget blød og harmonisk smag med let syrlighed og fint bid fra frugtsyren. Både fed og mundrensende i samme smag, netop p.g.a. syren. En note af diskret træ kommer til i den forholdsvis lange smag med lette tanniner i finalen. Helstøbt, harmonisk vin med tilpas volume, fedme og kant. Flot vin. 89 point."

I 1880 grundlagde Francesco Rocca firmaet Vinicola Rocca. Firmaet har lige siden været en del af vinindustrien i Italien. Selskabet, der stadig ejes af familien Rocca, hedder i dag helt korrekt Angelo Rocca & Figli.

I begyndelsen handlede Rocca kun med partivarer, men senere udvidede man med to vinerier med tilhørende landjord, så man nu også selv producerer vin. Udover de to vinerier råder Rocca over et topmoderne tappeanlæg og lager i Agrate Brianza, der er beliggende i Lombardia, hvorfra man også distribuerer vinene.

Det er noget af det mest prestigefyldte byggeri indenfor vinbranchen, som er bygget udelukkende i marmor og granit og består af kældre, som sikrer den optimale lagring af vin i både fade og tanke.

Denne vin kommer fra Rocca og er produceret af 100 % Primitivo-druer, der er dyrket i Puglia-området på Italiens ”hæl”.

Vinen har været lagret på egetræsfade.

Det er en elegant vin med flot rød farve, intens frugtduft med noter af vanilje, kirsebær og friske blommer, fyldig, rund og blød frugtsmag med blide tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

Vinen er særdeles velegnet til vildt, stegt og grillet kød, pastaretter, pizza samt oste.

Den kan med velbehag drikkes nu og de næste par år. 

Anmeldelser

  • GULD v/Gilbert & Gaillard Int. Competition
  • 4.4 Vivino m/anden label
  • EkstraBladet
  • Vinhulen 2 ud af 3 glas 89 point

Info

Type Rødvin
Årgang 2015
Land Italien
Region Apulien
Drue Primitivo
Alkohol 13,5%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.