Anniversary Bas Armagnac de Montal 1987

På lager
SKU
Anniversary Bas Armagnac de Montal 1987
levering 1-3-dage
Før 499,00 DKK 449,00 DKK
  • Fragt fra 19,- | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Armagnac er 15 gange mindre end Cognac-produktionen!

Blød, fyldig og afrundet Armagnac - med stor lang eftersmag.

Armagnac har en mere afrundet og blødere smag end hos naboen Cognac. Armagnac destilledes kun en gang - og man opnår hermed en mere aromatisk smag med strejf af friskhed fra druernes karakter.

Montal-destilleriet betegnes som "state of the art", og det hævdes, at druernes er mindre end 10 minutter undervejs mellem vinmark og produktion for at minimere SO2-indhold. Stabilitet og kvalitet er i højsædet og helt unik hos Montal.

5 års modning på fade.

Armagnac er en fransk druebrændevin produceret i Armagnac-regionen, der ligger mellem floderne Adour og Garonne i Gascogne syd for Bordeaux for foden af Pyrenæerne.

Armagnac er den ældste type druebrændevin i Frankrig, og historien går helt tilbage til 1400-tallet, omkring 200 år før, at man producerede cognac. Drikken er baseret på hvidvin af bl.a. de samme druetyper som cognac: Primært Colombard og Ugni Blanc kombineret med druetypen Baco. Hvidvinen destilleres traditionelt kun én gang mod to gange ved produktion af cognac og whisky. Den bliver dermed mere aromatisk. Derefter lagres den på egefade efter samme regler, som gælder for cognac.

Mange steder adskiller destillationen af armagnac sig fra destillation af eksempelvis cognac og whisky ved at anvende kolonnedestillation (coffey still). Ved cognac- og whiskydestillation bruges pot destillation (pot still).

Produktionen i Armagnac er 15 gange mindre end i Cognac. Mens cognac fortrinsvis produceres af store produktionsenheder, der eksporterer hovedparten, produceres armagnac af små enheder med druer fra små vingårde. Det resulterer i en markant større smagsmæssig variation mærkbart i de tre områder fra det elegante til det mere aromatiske: Bas-A., Haut-A. og Tenarèze.

Info

Type Spiritus
Land Frankrig
Alkohol 40,0%
Størrelse 70 cl.
Leveres i Gaveæske med 1 flaske