AmododA 3 2011 - Intens & perfekt drikkemoden!

På lager
SKU
AmododA 3 2011 - Perfekt drikkemoden!
levering 1-3-dage
Før 99,95 DKK 65,00 DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 99,95 DKK pr. stk.
  • Fri fragt fra 499,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Erik Mortensen

Bag vinen, der er nummer 3 i en serie, står de tidligere ejere af topslottene Klein Constantia i Sydafrika, Château Angélus i Saint-Emilion og Château Cos d’Estournel i Saint Estèphe, hhv. Lowell Jooste, Hubert de Boüard og Bruno. Sammen har de på druesorterne Cabernet Sauvignon (67%), Syrah (27%) og Merlot (6%) skabt en vin, som har fået prædikatet “Sydafrikas fineste rødvin”.

En flot og fyldig moden vin med en delikat duft af mørke røde frugter og egetræskrydderier, intens og kompleks. Samtidig en blød og frisk frugtsmag med bløde og velintegrerede tanniner samt en lang og behagelig eftersmag. 

Vinen er produceret på 67 % Cabernet Sauvignon, 27 % Shiraz og 6 % Merlot druer. Vinen har været 8 mdr. på egefade. 

AmododA betyder ”mænd” på isiXhosa (Sydafrikas næststørste sproggruppe efter isiZulu gruppen). Alle druerne til denne vin er håndplukkede og sorteret i vinmarken. Vinen har været lagret dels på ståltanke, dels på egetræsfade.

Det er en utrolig flot rødvin med delikat duft af mørke røde frugter og egetræskrydderier, intens og kompleks, men samtidig blød og frisk frugtsmag med bløde og velintegrerede tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

Denne helt igennem harmoniske vin er særdeles velegnet til kylling, lam, struds, svinekoteletter og tomatbaserede pastaretter. Den kan med velbehag drikkes nu og de næste par år.  

AmododA er den tredje og sidste vin i trilogien af vine fra Anwilkas vinproduktion. Anwilka er et projekt, der startede i 2005 da tre mænd; Hubert de Boüard de Laforest fra Ch. Angélus, Lowell Jooste (tidligere ejer af Klein Constantia) og Bruno Prats (tidligere ejer af Ch. Cos d’Estournel) slog sig sammen for at lave en vin, der kombinerede fyldigheden og rundheden af frugt fra den sydafrikanske jord med elegancen og balancen fra Bordeauxs vindyrknings filosofi.

Anwilka vinmarkerne, der ligger 7 km fra havet i det bedste vindyrkningsområde i Stellenbosch, består af ca. 40 hektar, der blev gen-plantet i 1998 med Cabernet Sauvignon, Syrah og Merlot druer. Fra 2005 til 2008 blev kun en meget lille del af druerne vinificeret på Anwilka; nogle blev brugt til Anwilka, andre blev brugt til 2.vinen Ugaba og de sidste druer blev solgt til Klein Constantia for vinserierne KC og High Gables.

I 2009 byggede partnerne et splinternyt vineri på Anwilka. De besluttede sig også for at ændre Anwilka og Ugaba vinene, som begge var baseret på Syrah, og dermed lavede de en ny vin; AmododA, som kunne kombinere det meget klassiske Bordeaux blend af Cabernet Sauvignon og Merlot med lidt Syrah for at opnå det strejf af fylde, som man forventer fra det varme klima i Stellenbosch.

Anmeldelser

  • Erik Mortensen

Info

Type Rødvin
Årgang 2011
Land Sydafrika
Region Stellenbosch
Drue Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz
Alkohol 14,5%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.