AmododA 3 2013 - Rig, intens & perfekt drikkemoden!

På lager
SKU
AmododA 3 2011 - Perfekt drikkemoden!
levering 1-3-dage
Før 99,95 DKK 65,00 DKK Ved 6 stk.
  • Køb 1 for 99,95 DKK pr. stk.
  • Fri fragt fra 499,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Flot flot intens vin med en virkelig koncentreret smag. Der er modne røde bær, solbærnoter og en meget lang og velbalanceret eftersmag med strejf af vanilje fra egefadene.

Vinen er produceret på en perfekt blanding af 78 % Cabernet Sauvignon og 22 % Shiraz. Vinen har været 8 mdr. på egefade. 

AmododA betyder ”mænd” på isiXhosa (Sydafrikas næststørste sproggruppe efter isiZulu gruppen). Alle druerne til denne vin er håndplukkede og sorteret i vinmarken. Vinen har været lagret dels på ståltanke, dels på egetræsfade.

Det er en utrolig flot rødvin med delikat duft af mørke røde frugter og egetræskrydderier, intens og kompleks, men samtidig blød og frisk frugtsmag med bløde og velintegrerede tanniner samt en lang og behagelig eftersmag.

Denne helt igennem harmoniske vin er særdeles velegnet til kylling, lam, struds, svinekoteletter og tomatbaserede pastaretter. Den kan med velbehag drikkes nu og de næste 3-4 år.

AmododA er den tredje og sidste vin i trilogien af vine fra Anwilkas vinproduktion. Anwilka er et projekt, der startede i 2005 da tre mænd; Hubert de Boüard de Laforest fra Ch. Angélus, Lowell Jooste (tidligere ejer af Klein Constantia) og Bruno Prats (tidligere ejer af Ch. Cos d’Estournel) slog sig sammen for at lave en vin, der kombinerede fyldigheden og rundheden af frugt fra den sydafrikanske jord med elegancen og balancen fra Bordeauxs vindyrknings filosofi.

Anwilka vinmarkerne, der ligger 7 km fra havet i det bedste vindyrkningsområde i Stellenbosch, består af ca. 40 hektar, der blev gen-plantet i 1998 med Cabernet Sauvignon, Syrah og Merlot druer. Fra 2005 til 2008 blev kun en meget lille del af druerne vinificeret på Anwilka; nogle blev brugt til Anwilka, andre blev brugt til 2.vinen Ugaba og de sidste druer blev solgt til Klein Constantia for vinserierne KC og High Gables.

I 2009 byggede partnerne et splinternyt vineri på Anwilka. De besluttede sig også for at ændre Anwilka og Ugaba vinene, som begge var baseret på Syrah, og dermed lavede de en ny vin; AmododA, som kunne kombinere den klassiske Bordeaux-drue Cabernet Sauvignon med lidt Syrah for at opnå mere fylde, som man forventer fra det varme klima i Stellenbosch.

Anmeldelser

  • Erik Mortensen (tidl. årg.)

Info

Type Rødvin
Årgang 2013
Land Sydafrika
Region Stellenbosch
Drue Cabernet Sauvignon, Shiraz
Alkohol 14,5%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.