Alfredo Santamaria - Sel. Especial - 91 p. James Suckling

Ikke på lager
SKU
Alfredo Santamaria - Sel. Especial - 91 p. James Suckling
levering 1-3-dage
  • Køb 1 for 149,00 DKK pr. stk.
/6
93,88 DKK pr. stk. i mixkasse

Bland din egen mixkasse af forskellige vine.
Du mangler stk. for at have blandet en kasse.

  • Fragt fra 19,- | Fri fragt 999,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

Alfredo Santamaria 2013 Tempranillo Selección Especial Cigales D.O. er dyb rødlilla i glasset og trækker flotte gardiner. Bouqueten er intens og aromatisk med frugt, krydderier og træ.

Vinen smelter nærmest i ganen med sin behageligt fede frugtsmag. De tydelige tanniner afslutter vinen til UG. Lad vinen hvile mindst 48 timer efter en eventuel transport og opbevar den et køligt sted ved 14,5 - 16°C.

Dekanter gerne vinen inden servering og server den til tapas, spansk skinke, modne oste, rødt kød, grill eller helt i familien Santamarias ånd til en lækker søndagssteg i familiens skød.

Tempranillo-druerne høstes manuelt og bringes til vineriet, hvor de afskilkes. Udblødningen finder sted med drueskaller i 15-20 dage.

Gæringen foregår under kontrolleret temperatur altid under 30°C, efterfulgt af den malolaktiske gæring ved 22°C med hyppig overpumpning af vinen. Modningen finder sted på amerikanske og franske egetræsfade i 18 måneder.

Vinen er tappet den første uge af september 2015 altså to år efter høståret, og herefter ligger vinen yderligere i 18 måneder på flaske før den frigives til salg. Alfredo Santamaria Selección Especial 2013 kan købes 42 måneder efter høsten.

Vinen er lavet som en hyldest til Alfredo Santamaria, og de anvendte druer er høstet fra vinstokke, som hans far satte ved Alfredos fødsel 70 år tidligere.

Skrevet om tidligere årgange:

Vinavisen
"Elegant og lækker rødvin, moden og kompleks, fem år gammel. Ikke spor muskuløs - heldigvis - men som sagt legant og delikat. Den har en god frugtsmag, bløde tanniner og fint integreret fad. Der er kun lavet 8000 flasker af den, så til prisen er den et kup."

The Wine Advocate
"Alfredo Santamaria Crianza har en tiltrækkende bouquet af mørke blommer, solbær og røde kirsebær med et snert af krydderier og tørre urter. I munden er den i god balance med sprød og blød sort frugt og fint integreret fadlagring. Dette er en meget harmonisk og saftig rødvin fra Cigales med en raffineret og generøs finish som vil gøre dig meget tilfreds."

Anmeldelser

  • VinAvisen
  • FinansBureauet
  • Smag på Vin
  • Gastroland
  • James Suckling 91 point
  • Guld Mondial Bruxelles 2017

Info

Type Rødvin
Årgang 2013
Land Spanien
Region Cigales
Drue Tempranillo
Alkohol 14,0%
Størrelse Helflaske 75 cl.
Vinens karakter Tør
Leveres i Karton med 6 stk.
Alderskontrol
For at handle hos megavin.dk skal du være over 18 år.

Er du over 18 år gammel?