Alfred´s Trail Edition 5.12 "Sauternes Finish"

På lager
SKU
Alfred´s Trail Edition 5.12 "Sauternes Finish"
levering 1-3-dage
Før 649,00 DKK 559,00 DKK
  • Fri fragt fra 499,-
  • 14 dages fuld returret
Beskrivelse

12 måneders fadlagring på Sauternes fade fra Ch. d´Yquem!

Anmeldelse af Lauge Adreas Kjær, Rumhatten:
...Efter noget tid i glasset åbner rommen sig virkeligt op. En skøn duft af mokka, vanilje og blommer. Denne rom dufter skønt. 

Det her rom går tørt ind. Det var overraskende. Det er ikke tit, man smager tør rom fra Guatemala. Men det er slet ikke så tosset. En skøn smag af nougat, mandler og honning begynder så småt at komme frem mens rommen er i munden. Eftersmagen er præget af egetræ, sort peber og bittert, mørkt chokolade. Dette er en tør rom, som afslutter forholdsvist sødt.

Efter 5 års lagring i hjemlandet har rommen fået ekstra 12 måneders lagring på Château d'Yquem, Sauternesfade - det er også derfor rommen har fået navnet “5.12”. Dette giver rommen en fin sødlig afslutning, og gør at rommen ikke tørrer munden helt ud. Det er første gang at jeg har kunnet smage en finish-lagring så tydeligt, og det er en af de helt store forcer ved dette glas.

Har du lyst til at smage denne perle, skal du skynde dig. Der er kun produceret 1000 flasker af denne rom. Jeg sidder med flaske nummer 301 og den er i hvert fald god."

No. 9 Distillery er en tysk whiskyproducent, som ligeledes aftapper rom opkøbt i Caribien og Mellemamerika. Ejerne af destilleriet har spiritus i blodet. Deres bedstefar Alfred begyndte i 1947 at destillere spiritus på pot stills, herunder også rom. På daværende tidspunkt forsynede han borgerne med ulovligt produceret spiritus.

I dag tapper No. 9 Distillery rom som er destilleret i Guatemala, Belize og Barbados, og vi forventer at de i fremtiden løbende vil tappe flere varianter. Alle rommerne er limited edition aftapninger og meget unikke da de til dels bliver lagret i Caribien og til dels i Europa.

I denne romserie benytter man sig af tre forskellige fadtyper under efterlagringen. Når rommen kommer til Europa udsættes den for yderligere lagring – dette kaldes double aging. De tre forskellige fadtyper man benytter er henholdsvis banyuls casks, sauternes casks og new American casks.

Destilleriet kommer desuden snart på banen med en whisky. I juni 2016 er det nemlig 3 år siden at det første whisky blev destilleret og hældt på fade. Whiskydrikkerne kan godt glæde sig – det smager allerede fantastisk!

Anmeldelser

  • Rumhatten

Info

Type Spiritus
Land Guatemala
Alkohol 45,0%
Størrelse 70 cl.
Leveres i Enkeltvis